Srpen na Radiu Wave bude patřit letnímu kinu, „spacímu“ koncertu i Czechingu 2016

05.08.2016 15:47

I na druhou půlku prázdnin připravilo Radio Wave pro své fanoušky řadu akcí. Od 4. srpna startuje řada tří filmových projekcí v letním kině na pražském Stalinu, následovat bude tzv. „spací“ koncert, tentokrát za účasti kanadského operně vyškoleného zpěváka Iana Williama Craiga, a koncem srpna Radio Wave odhalí letošní nominované v hudebně exportním projektu Czeching.

Srpen na Radiu Wave bude patřit letnímu kinu, „spacímu“ koncertu i Czechingu 2016
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

První tři srpnové týdny bude každý čtvrtek patřit plátno na pražském Stalinu filmovým projekcím v režii tvůrců pořadu Čelisti Radia Wave.  Filmový výběr tradičně připravilo trio Stuchlý – Schmarc – Řehák. Jako první bude uveden snímek Boj režiséra a scenáristy Tobiase Lindholma, druhý v řadě filmových večerů bude patřit Ulrichu Seidlovi a filmu Ve sklepě. Sérii zakončí projekce snímku Sicario, který natočil jeden z nejtalentovanějších režisérů současného Hollywoodu, Kanaďan Denis Villeneuve. Na akci je vstup zdarma a projekce začíná vždy ve 21.30.

V úterý 23. srpna uvede Radio Wave společně s Genot Centre další ze série takzvaných „spacích“ koncertů - Silent Night, na kterém nabídne vystoupení jedné z nejosobitějších postav současné ambientní scény - Iana Williama Craiga. Edmontský rodák přiveze jednu z nejlépe hodnocených nahrávek letošního roku – desku Centres. Doplní ho dva zástupci domácí experimentální scény – Stanislav Abrahám a Obelisk of Light. Akce se odehraje v prostorách Fakulty sociálních věd - v kavárně na Hollaru od 20.00 hodin.

„Těším se na letní filmové projekce na Stalinu i na mimořádné zážitky, které přinese Silent Night s Ianem Williamem Craigem. Další akcí, kterou v srpnu intenzivně připravujeme je Czeching event pro veřejnost, který bude vyvrcholením letošního ročníku hudebně exportního projektu Czeching a proběhne 27. září. Poprvé tu kromě zajímavého programu nabídneme našim fanouškům také časopis Wave Moon, který vychází ve spolupráci s magazínem Full Moon
a nabídne ohlédnutí za deseti lety fungování Radia Wave i exkluzivní obsah vytvořený autory našich pořadů,“ uvedla šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Na eventu vystoupí všech šest nominovaných kapel, jejichž jména budou známa koncem srpna. Také zde proběhnou debaty o podpoře českých kapel v zahraničí, vystoupí zahraniční hosté a koncert odehraje zahraniční hudební hvězda.

Hlavního vítěze Czechingu volí mezinárodní porota složená ze zástupců mnoha evropských rozhlasových stanic sdružených v EBU, např. BBC, FM4, PULS, Radio France, OFF Krakow a další. Druhého vítěze zvolí posluchači Radia Wave v hlasování na internetu. Hlavní vítěz bude mít možnost natočit a vydat nové EP a vystoupit na největším evropském showcasovém festivalu Eurosonic Noorderslag.

Podrobnosti ke všem projektům naleznete na webových stránkách Radia Wave.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …