Startuje další ročník Kulturního léta v Senátu, zazní jazz, folk i dechovka

25.05.2016 8:01

Ve Valdštejnské zahradě začne ve čtvrtek 26. května 2016 již jedenáctý ročník Kulturního léta v Senátu. Koncerty se budou konat každý čtvrtek od 17.00. Senátoři, z jejichž volebního obvodu hudební a pěvecká uskupení pocházejí, postupně představí 19 různých souborů.

Startuje další ročník Kulturního léta v Senátu, zazní jazz, folk i dechovka
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Letošní ročník Kulturního léta zahájí dechový orchestr Jablunkovanka, jenž rozvíjí tradici dechové hudby již od roku 1989. Návštěvníky potěší svým pestrým repertoárem i další soubory, které v průběhu léta zahrají ve Valdštejnské zahradě. Mezi nimi například Jazz Band Jindřicha Pavlíka, který vystoupí pod záštitou místopředsedkyně Senátu Miluše Horské.

V poslední červnový den, tedy při příležitosti konce školního, vystoupí Městský dechový orchestr ZUŠ Dačice. Ten návštěvníkům nabídne nevšední zážitek poslechu různých orchestrálních skladeb. Naopak koncem srpna se s prázdninovým obdobím rozloučí v atmosféře tradičních moravských hudebních tónů slovácké soubory Radovan a Pozdní sběr z Napajedel a Cimbálová muzika Rováš.

Koncerty ve Valdštejnské zahradě pak zakončí 29. září svým vystoupením Základní umělecký big band ze ZUŠ Adolfa Voborského.

Přehled všech koncertů je k dispozici na webových stránkách Senátu.

Vstup zdarma. Akce se konají za každého počasí. Změny programu vyhrazeny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …