Státní fond podpory investic bude moci poskytnout podpory ve formě úvěrů v objemu 2,33 mld. Kč a ve formě dotací v celkové částce 4,22 mld. Kč.

02.12.2022 15:13 | Tisková zpráva

Poslanecká sněmovna včera schválila rozpočet Státního fondu podpory investic pro rok 2023

Státní fond podpory investic bude moci poskytnout podpory ve formě úvěrů v objemu 2,33 mld. Kč a ve formě dotací v celkové částce 4,22 mld. Kč.
Foto: SFPI
Popisek: Státní fond podpory investic

Schválený rozpočet počítá s poskytováním podpor formou nízkoúročených úvěrů a dotací, případně s kombinací obou typů podpor. Podstatná část z nich je finančně kryta dotacemi ze státního rozpočtu, včetně nevyčerpaných nároků z minulých let, a v případě podpor revitalizace území se starou zátěží i z rozpočtu EU v rámci Národního plánu obnovy. 

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17936 lidí

Dotace ze státního rozpočtu jsou určeny na realizaci již existujících dotačně-úvěrových programů Brownfieldy, Výstavba pro obce a Živel a také na nový program, který by měl zvýšit finanční dostupnost nájemního bydlení.

Dotace z Národního plánu obnovy o objemu 2,83 mld. Kč je určena na realizaci dotačního programu Revitalizace území se starou stavební zátěží.

Z úvěrových programů bude SFPI v příštím roce pokračovat v programu Panel 2013+, naopak podpora vlastnického bydlení pro fyzické osoby (program Vlastní bydlení) poskytována nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …