Státní podnik DIAMO a OS PHGN již potřetí vyhodnotily Dohodu o spolupráci

19.06.2023 19:15 | Tisková zpráva

Státní podnik DIAMO a Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu (OS PHGN) letos již potřetí společně vyhodnotily na základě uzavřené Dohody o spolupráci vzájemnou spolupráci v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, pracovněprávní legislativy, zdravotnické legislativy, důchodového pojištění a vzájemného poskytování informací.

Státní podnik DIAMO a OS PHGN již potřetí vyhodnotily Dohodu o spolupráci
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Jak předseda OS PHGN Rostislav Palička, tak i ředitel státního podniku DIAMO Ludvík Kašpar společně zkonstatovali, že Dohoda byla ve všech oblastech stoprocentně plněna.

Dohoda byla uzavřena mezi s. p. DIAMO a OS PHGN v květnu 2021 a jedná se o dohodu o spolupráci v otázkách důležitých pro pracovní podmínky zaměstnanců a včasné informovanosti zaměstnanců, předcházení pracovněprávním sporům a vytváření podmínek pro příznivé klima v podniku, a to prostřednictvím sociálního dialogu. Komunikace v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví zaměstnanců se rozšiřuje mimo odborové organizace působící ve státním podniku DIAMO i na OS PHGN. Státní podnik DIAMO vnímá oblast bezpečnosti práce jako základní sociální odpovědnost zaměstnavatele.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21471 lidí

Plnění Dohody se vyhodnocuje minimálně jedenkrát ročně a zaměstnanci jsou o výsledcích informováni na intranetu. Součástí hodnocení je také ocenění vybraných zaměstnanců státního podniku DIAMO za dosažení vynikajících výsledků v oblasti BOZP. Dohoda je uzavřena na dobu neurčitou, za státní podnik ji podepsal ředitel pan Ludvík Kašpar, za OS PHGN předseda pan Rostislav Palička a místopředseda svazu pan Jiří Waloszek.

Vyhodnocení Dohody za období od 1. srpna 2022 do 7. června 2023 proběhlo ve dnech 6.–8. června 2023 ve Stráži pod Ralskem. Za státní podnik DIAMO se vyhodnocení zúčastnil ředitel státního podniku DIAMO Ludvík Kašpar společně se svými náměstky Pavlem Koscielniakem, Antonínem Maršálkem a Jitkou Prstkovou. Za OS PHGN byli přítomni předseda OS PHGN Rostislav Palička a dále pan Josef Zelenka a pan Jiří Waloszek.

V souladu s článkem VII Dohody o spolupráci byl za vynikající výsledky v oblasti BOZP oceněn pan Martin Čermák, vedoucí oddělení bezpečnosti práce odštěpného závodu SUL, dohlížející osoba DIAMO, s. p., a pan Jan Šulej st., specialista v útvaru výchovy a taktiky výcviku odštěpného závodu HBZS a báňský záchranář od roku 1995.

Oba ocenění zaměstnanci převzali z rukou předsedy OS PHGN Rostislava Paličky a ředitele státního podniku DIAMO Ludvíka Kašpara Ocenění včetně finanční odměny a bylo jim vysloveno ředitelem státního podniku i předsedou OS PHGN poděkování za dlouhodobě odváděnou mimořádně kvalitní práci v oblasti bezpečnosti práce a za dlouhodobou práci pro státní podnik DIAMO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.