Státní úřad pro jadernou bezpečnost: Národní radiační havarijní plán schválen

15.12.2020 22:28

Dne 7.12. 2020 byl Usnesením vlády České republiky č. 1276 schválen Národní radiační havarijní plán (NRHP). Byl tím naplněn požadavek § 234 odst. 2 zákona č. 263/2016 Sb. (atomový zákon).

Státní úřad pro jadernou bezpečnost: Národní radiační havarijní plán schválen
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Národní radiační havarijní plán významným způsobem doplňuje stávající systém zvládání radiačních mimořádných událostí v ČR. Je zpracován pro celé území ČR a obsahuje odpovědnosti dotčených správních úřadů za přípravu na řízení a provádění odezvy na radiační havárii, ke které se může dojít jak v zahraničí, tak i kdekoliv na území ČR, a která může být takového rozsahu, že bude nutné přijímat ochranná opatření ve vztahu k obyvatelstvu i mimo zónu havarijního plánování, tedy v oblastech, pro které nejsou zpracovány vnější havarijní plány a ochranná opatření nejsou předem plánována ani technicky zajišťována.

NRHP musí být implementován do příslušné krizové dokumentace do konce roku 2022 a bude pravidelně ověřován v rámci havarijních cvičení.

Na přípravě Národního radiačního havarijního plánu se vedle SÚJB podílelo zejména Ministerstvo vnitra - Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, krajské HZS ČR, krizové útvary krajských úřadů a řada dalších spolupracujících resortů včetně jim podřízených organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…