Státní veterinární správa: Deset pravidel WHO k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin

24.07.2019 7:32

Stání veterinární správa (SVS) doporučuje k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin dodržování 10 jednoduchých pravidel naformulovaných WHO. Pravidla jsou promyšleně a důkladně sestavená, a proto platí již řadu let bez výraznější změny.

Státní veterinární správa: Deset pravidel WHO k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

1. Nakupovat a používat k přípravě pokrmů takové potraviny, které jsou zdravotně nezávadné

2. Zabezpečit dokonalé provaření či propečení potravin

3. Konzumovat jídlo ihned po uvaření

4. Po uvaření uchovávat potraviny velmi uvážlivě

5. Jednou uvařené potraviny je nutné před opětovnou konzumací důkladně ohřívat

6. Zabránit styku mezi syrovými a již uvařenými potravinami

7. Umývat si opakovaně ruce

8. Udržovat veškeré kuchyňské zařízení v bezvadné čistotě

9. Chránit potraviny před hmyzem, hlodavci a jinými zvířaty

10. Používat vždy pouze pitnou vodu

Více informací najdete v článku věnovanému deseti pravidlům WHO ZDE.

Jste politik? Zveřejněte bez redakčních úprav vše, co chcete. Zaregistrujte se ZDE.
Jste čtenář a chcete komunikovat se svými zastupiteli? Zaregistrujte se ZDE.

autor: Tisková zpráva

Bety.cz - magazín nejen pro mámy - horoskopy, recepty, diskuse, soutěže

Bety.cz TESTOVÁNÍ - Testujte s námi nové produkty či služby a o své názory a doporučení se podělte s ostatními čtenářkami Bety.cz.

Prostřeno.cz - recepty on-line - vaření, recepty, gastronomie

reklama
Tento článek je již staršího data a diskuse k němu byla uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Další články z rubriky

Státní tiskárna cenin: Zkontrolujte si platnost svého řidičského průkazu

10:02 Státní tiskárna cenin: Zkontrolujte si platnost svého řidičského průkazu

Podle tiskové zprávy Ministerstva dopravy ČR od začátku letošního roku si o výměnu řidičského průkaz…