Úřední veterináři zkontroluji přibližně čtvrtinu všech prodejních míst a při kontrolách se zaměří zejména na zacházení s živými rybami, na dodržování pravidel při jejich usmrcováni a také na hygienické podmínky prodeje. Z dlouhodobého hlediska se díky osvětě i důsledným kontrolám úroveň prodeje zvyšuje a nejzávažnějších pochybení ubývá.
Aby měly krajské veterinární správy (KVS) přehled, kolik stánků s kapry se na území jejich regionu objeví a kde se budou nacházet a mohly tak plánovat kontroly prodejců, mají prodejci povinnost nejpozději sedm dní před zahájením prodeje podat o tom příslušné KVS hlášení. Letos by se nejvíce stánků s kapry mělo objevit v Moravskoslezském kraji, na pomyslném druhém místě je Středočeský kraj a třetí kraj Jihomoravský.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva