Státní veterinární správa: Výroční zpráva za rok 2021

23.05.2022 7:29 | Tisková zpráva

Loňský rok byl pro státní veterinární dozor v České republice jedním z nejnáročnějších, již druhým rokem po sobě jeho výkon výrazně komplikovala epidemie nákazy COVID-19.

Státní veterinární správa: Výroční zpráva za rok 2021
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

V důsledku toho meziročně klesl počet kontrol v některých oblastech, přesto se podařilo i v těchto složitých podmínkách zajistit všechny nezbytné úkoly. Veterinární inspektory s výjimkou krátké přestávky v průběhu léta výrazně zaměstnával rekordní počet ohnisek ptačí chřipky. V důsledku BREXITU výrazně narostlo množství zásilek veterinárního zboží odbavených pro vývoz do třetích zemí. V loňském roce se podobně jako v roce 2020 na našem území nevyskytlo ani jediné ohnisko Newcastleské choroby drůbeže. Stejně jako v roce 2020, ani v loňském roce nebyl na našem území diagnostikován žádný pozitivní nález afrického moru prasat. Česká republika si tak udržela status země prosté této nebezpečné nákazy.

Podrobné informace o činnosti Státní veterinární správy v roce 2021 přináší Výroční zpráva, kterou naleznete na následujícím odkazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…