Státní veterinární správa na Strakonicku objevila neoznačené vepřové maso přepravované při nevyhovující teplotě

27.04.2019 21:38

Pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj při své kontrole v okrese Strakonice zastavili vozidlo přepravující potraviny živočišného původu. Ke kontrole byla proto přizvána Státní veterinární správa (SVS) pro Jihočeský kraj.

Státní veterinární správa na Strakonicku objevila neoznačené vepřové maso přepravované při nevyhovující teplotě
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Následná veterinární kontrola zjistila, že ve vozidle se nacházelo přibližně 45 kg potravin živočišného původu, kdy se převážně jednalo o vepřové maso různých partií a typů a další masné výrobky.

Vozidlo nebylo vybaveno chladicím zařízením a vnitřní stěny nákladového prostoru byly znečištěné. Nebalené živočišné produkty neměly řádné označení, teplota převáženého vepřového masa byla cca 15°C a další živočišné potraviny byly zamražené a částečně rozmrzlé na teplotu přibližně  – 1°C. Přepravce při kontrole nedisponoval dokladem o registraci vozidle k přepravě živočišných produktů a předložené obchodní doklady k potravinám byly k dispozici jen ve vietnamštině.

Vzhledem k tomu, že přepravce nedodržel teplotní a hygienické podmínky přepravy a nebylo možné garantovat zdravotní nezávadnost přepravovaných živočišných produktů, veterinární inspektor zásilku na místě obarvením znehodnotil a nařídili její likvidaci v asanačním podniku na náklady přepravce.

Provozovateli přepravy za prokázaná porušení platných předpisů může být ve správním řízení uložena pokuta až do výše 50 mil. Kč.

Stejný provozovatel přepravy byl SVS pro Jihočeský kraj kontrolován již v únoru, kdy převážel přes 60 kg potravin (mořské plody, vepřové maso a drůbež) neznámého původu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…