Státní veterinární správa odhalila nelegální bourárnu masa v Trutnově

16.05.2022 19:33 | Tisková zpráva

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Královéhradeckého kraje odhalili při své kontrole ve středu 11. května nelegální bourárnu masa v Trutnově. Kontrola byla provedena na základě obdrženého telefonického podnětu.

Státní veterinární správa odhalila nelegální bourárnu masa v Trutnově
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Při kontrole se zjistilo, že v provozovně se bourá vepřové maso a skladují potraviny a suroviny živočišného původu. Kontrolovaná firma přitom na konci loňského roku na vlastní žádost zrušila své schválení a registraci. Vše nasvědčuje tomu, že firma opět začala vyrábět, avšak nelegálně. Veterinární inspektoři na místě znehodnotili cca 80 kg živočišných produktů modrou barvou, aby nemohlo docházet k jejich distribuci. Provozovatel je bude muset na své náklady nechat zlikvidovat v asanačním podniku. Za zjištěná porušení legislativy může být firmě uložena pokuta ve výši až 500 000 Kč.

Stejný subjekt je inspektorům z nedávné minulosti SVS dobře znám. Síti provázaných firem, mezi něž patří, uložila v loňském roce několik pokut za různé prohřešky. Nejvyšší z loňských pokut dosáhla 325 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…