Státní zemědělský intervenční fond rozhodl o odebrání značky Klasa u výrobku Šunka od kosti

14.08.2016 12:44

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) na základě protokolu o nevyhovujícím výsledku kontroly Státní veterinární správy rozhodl o odebrání značky KLASA u výrobku ŠUNKA NA KOSTI společnosti Michal Kratochvíl (Smíchovské uzeniny), a to k dnešnímu dni. Důvodem odebrání značky výrobku ŠUNKA NA KOSTI je porušení Pravidel pro udělování národní značky KLASA. Kontrola ze strany Státní veterinární správy zjistila obsah škrobu, který nebyl výrobcem deklarován a navíc se jeho použití do tohoto typu výrobku dle požadavků vyhlášky č. 326/2001 Sb. nepřipouští.

Státní zemědělský intervenční fond rozhodl o odebrání značky Klasa u výrobku Šunka od kosti
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

Výrobce tak porušil ustanovení platné v Pravidlech pro udělování národní značky KLASA a z tohoto důvodu SZIF jako administrátor značky KLASA odebírá uvedenému produktu značku ke dni 10. srpna 2016.

Výrobce byl vyzván k neprodlenému odstranění loga značky KLASA z obalu uvedeného výrobku.

Předmětem kontroly byla také Šunka Mandolína, která je rovněž oceněna značkou KLASA.

V případě tohoto výrobku kontrola dopadla dobře, všechny zjištěné hodnoty odpovídají deklaraci výrobcem.

Spotřebitele tímto informujeme, že se mohou při jakékoli pochybnosti v souvislosti s oceněnými výrobky obrátit na naši infolinku info@eklasa.cz. Každý podnět obratem řešíme a předáváme dozorovým orgánům k prošetření. Naším cílem je zajišťovat, aby v portfoliu oceněných výrobků značkou KLASA byly nabízeny jen skutečně maximálně kvalitní výrobky.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1048 produktů od 216 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…