Stavební spoření patří mezi nejvýnosnější spořicí produkty na trhu

23.12.2013 8:44

Běžné ani spořicí účty nemohou Čechům přinést takový výnos, jaký jim v současnosti přináší stavební spoření. I přesto většina rodinných aktiv leží na běžných účtech (34%), protože Češi preferují okamžitou možnost získání hotovosti. Na poli dlouhodobých úspor však nemá stavební spoření konkurenci.

Stavební spoření patří mezi nejvýnosnější spořicí produkty na trhu
Foto: red
Popisek: Českomoravská stavební spořitelna

Dokazují to i statistiky. Z hlediska objemu uložených prostředků je stavební spoření druhým  nejoblíbenějším produktem na tuzemském trhu (16 %). Lidé na stavebku oceňují hlavně jeho jednoduchost, atraktivní státní příspěvek a stabilní výnos.

Běžné účty slouží většině Čechů zpravidla jen pro administraci příchozích a odchozích plateb bez větší přidané hodnoty. Pokud se ale domácnosti rozhodnou cíleně a aktivně spořit, pak je jasnou volbou právě stavební spoření. „Tento produkt je oblíbený také díky své dlouholeté tradici. Jako jeden z prvních naučil Čechy spořit. Dnes má stavební spoření každý druhý občan,“ říká Rostislav Trávníček, ředitel komunikace Českomoravské stavební spořitelny. 

„Každý člověk by měl mít stavební spoření jako základ pro zajištění na budoucnost. Jakmile tedy jedno stavební spoření skončí, je ideálním řešením uspořené prostředky použít jako základ pro další smlouvu a druhý díl například pro uzavření stavebního spoření potomkovi,“ doporučuje Rostislav Trávníček. Právě pro děti je stavební spoření nejvhodnějším spořicím produktem, který umožní pohodlný start do života. Pro smlouvy do konce roku navíc nyní ČMSS nabízí bonus ke každé smlouvě v hodnotě 1000 Kč.

Stavební spoření se na rozdíl od ostatních spořicích produktů, například termínovaných vkladů, na kterých mají rodiny uloženo 10 % svých aktiv, vyvíjí a své parametry upravuje tak, aby klienty pobízelo ke spoření na delší období. „ČMSS proto například nabízí Spoření na penzi od Lišky, což je prakticky devítileté stavební spoření. Klient může  po této době dosáhnout bezkonkurenčního ročního výnosu z vkladu až 2,4 %, a to i bez započtení státní podpory,“ dodává Rostislav Trávníček. Státní podpora u Spoření na penzi od Lišky může ročně dosáhnout až 2000 Kč, a to při měsíčním vkladu 1700 Kč. U běžných spořicích účtů se přitom roční výnos pohybuje do 2 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…