Strabag: Zrekonstruovaný palác v Praze na Můstku ožívá

27.12.2013 12:51 | Zprávy

STRABAG a.s., česká dceřiná společnost rakouského stavebního koncernu STRABAG SE, kótovaného na burze, provedla v ul. 28.října v centru Prahy náročnou rekonstrukci raně secesní budovy bývalé Pražské úvěrní banky.

Strabag: Zrekonstruovaný palác v Praze na Můstku ožívá
Foto: red
Popisek: Strabag

Jedná se o stavbu se šesti nadzemními a dvěma podzemními poschodími o celkové ploše 7000 m2. Rekonstrukce budovy byla zahájena v listopadu minulého roku a zahrnovala rovněž přestavbu kancelářských prostor a dvou apartmánů v nejvyšších patrech budovy. Po 13 měsících sanačních prací zde dnes společnost Julius Meinl otevřela luxusní lahůdkářství, které bude nabízet obdobný sortiment jako známý obchod této společnosti v centru Vídně.

„Tato historická budova je kulturní památkou ležící na území Pražské památkové rezervace zapsané v seznamu kulturního dědictví UNESCO. Proto bylo při rekonstrukci objektu nutné citlivě zohlednit náročné požadavky investora související s plánovaným využitím objektu a požadavky památkářů,“ uvedl technický ředitel oblasti Petr Kafka.

Stavební práce zahrnovaly kompletní zrestaurování hlavní uliční a vnitřní fasády objektu (atrium). Veškeré stropní konstrukce jsou kombinací původních kleneb spřažených s novou železobetonovou deskou pro navýšení užitného zatížení. Střecha objektu dostala novou měděnou krytinu. Zajímavým architektonickým prvkem jsou tři prosklené výtahy a skleněná lávka v druhém nadzemním podlaží.

Objekt bývalé Pražské úvěrní banky je další budovou v centru Prahy, jejíž rekonstrukce byla svěřena koncernu STRABAG. Již dříve realizovala společnost několik obdobných projektů jako např. přestavbu bývalých kasáren, která se proměnila v Multifunkční centrum Palladium.

Společnost STRABAG a.s. patří k předním stavebním společnostem v České republice. Je součástí stavebního koncernu STRABAG SE. Společnost se zabývá realizací všech druhů staveb v odvětvích dopravního, pozemního a inženýrského stavitelství. Díky vysoké odbornosti, inovačnímu know-how a vyspělé interní infrastruktuře je společnost schopna plnit nejnáročnější přání zákazníků – maximálně kvalitně, ekonomicky, rychle a s důrazem na bezpečnost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.