Střecha pro informatiku pomáhá mladým vědcům MFF UK

27.12.2015 7:34

Téměř 300 čtverečních metrů nových prostor nabízí doktorandům Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy (MFF UK) od konce letošního října kvalitní a moderně vybavené zázemí pro práci a studium.

Střecha pro informatiku pomáhá mladým vědcům MFF UK
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Rekonstrukce fakultní budovy na Malostranském náměstí proběhla v rámci projektu Střecha pro informatiku podpořeného z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI). Celkové způsobilé výdaje hrazené z OP VaVpI dosáhly 31,7 milionu korun.

Barokní budova Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy na Malostranském náměstí v Praze, takzvaný Profesní dům, představuje mimořádnou památku spojenou s historií celého českého státu. V přípravě projektu se tedy musely zohlednit nejen aktuální potřeby, ale také historický ráz budovy a její umístění v pražské památkové zóně. Všechny požadavky se nakonec podařilo úspěšně zvládnout.

V souladu s projektem vznikl zajímavě členěný prostor určený pro práci doktorandů a studentů fakulty. Tím se podařilo vyřešit dlouhodobý problém s nedostatkem prostor pro mladé vědce. Fakulta jim teď nabízí 22 nových moderně vybavených míst na ploše zhruba 150 m2. Současně vznikl víceúčelový prostor s celkovou plochou přes 125 m2 a zasedací místnost o ploše zhruba 22 m2. Celek doplňují ještě patrová serverovna, archiv, strojovna vzduchotechniky a další příslušenství.

Rozhodně jde o důstojné zázemí, které mladí vědci MFF UK tolik potřebovali. S ohledem na jeho multifunkčnost je využijí také studenti v nižších stupních studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec