Středočeský kraj: Další krajská muzea úspěšně získala dotace

28.12.2015 15:07

Rada kraje schválila v prosinci zapojení účelových dotací z Ministerstva kultury a Ministerstva životního prostředí do rozpočtu.

Středočeský kraj: Další krajská muzea úspěšně získala dotace
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Dotace získalo z ministerských programů Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy a Hornické muzeum Příbram. Kvituji, že se naše příspěvkové organizace snaží získávat zdroje i jinde než jen z rozpočtu kraje. Vím, že to ale není jednoduché, obzvláště při investičních dotacích.  Většinou je při dotacích nutná spoluúčast, nastává složitější schvalovací proces, který zabere nějaký čas, a často žadatelé obdrží jen zlomek požadované částky,“ podotkl radní pro oblast kultury a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Z Ministerstva kultury ČR byla poskytnuta účelová investiční dotace ve výši 385 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na vybavení a zkvalitňování restaurátorských, konzervátorských a preparátorských pracovišť. A dále účelová dotace ve výši 100 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na výkup obrazů „Veduta horského parku se zámkem“ a „Podzimní alej v parku s pavilonem“.

Hornické muzeum Příbram obdrželo z Ministerstva kultury ČR účelovou dotaci ve výši 25 000 Kč z programu Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví na výkup skříňkové betlému s figurkami z „chlebové“ hmoty. A dále z Ministerstva životního prostředí dotaci ve výši 7 890 Kč v rámci Programu péče o krajinu v roce 2015 – podprogram pro zlepšování dochovaného přírodního a krajinného prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…