Středočeský kraj: Den s T. G. M. přilákal stovky lidí

05.03.2018 17:18

Stovky lidí přilákal v sobotu 3. března do Muzea T. G. Masaryka v Lánech tradiční „Den s T. G. M.“.

Středočeský kraj: Den s T. G. M. přilákal stovky lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

„Každoročně se těším na ochutnávku oblíbených jídel prezidenta osvoboditele, na bramboračku, halušky nebo švestkové knedlíky. Letos mi to ale skutečně připadalo celé trochu slavnostnější,“ sdělil předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek (KSČM) s tím, že ho v muzeu upoutal nový velký Masarykův obraz i dokonalý dvojník prvního prezidenta, který povedenou expozici oživoval společně se svou osobní asistentkou, dcerou Alicí Masarykovou, redaktorkou, legionáři, četníky a dobově oděnými dětmi.

Den s T. G. M., který se konal pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové jako součást oslav 100. výročí vzniku republiky, však nebyl spojen jen s ochutnávkou oblíbených pokrmů Masaryka, ale byl již tradičně také ve znamení Klubu českých turistů, který slaví 130. výročí svého založení. Do Lán bylo možné vyrazit i pěšky z různých startů, z Nového Strašecí, Kamenných Žehrovic, Stochova i přímo z Lán. Na nádraží ve Stochově byl dokonce otevřen i salonek T. G. M.

Památku prezidenta uctili lidé ve 13 hodin položením věnců k Masarykově jezdecké soše za doprovodu pěveckého sboru Chorus Laneum. Slavnostní den byl zakončen pásmem slova a hudby „Hudba v myšlenkách Masarykových“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …