Středočeský kraj podpoří environmentální vzdělávání sedmi miliony korun

18.10.2018 17:11

Rada Středočeského kraje schválila Program EVVO pro rok 2019, v jehož rámci budou v příštím roce poskytnuty dotace na Environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu ve výši až sedm milionů korun.

Středočeský kraj podpoří environmentální vzdělávání sedmi miliony korun
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

Zájemci o zapojení do Programu EVVO se mohou přihlásit se svou žádostí na Krajském úřadě v období od 5. ledna do 31. března 2019.

„Program je úspěšný, v mnoha parametrech ochrany přírody a šetrného vztahu k ní jsme na evropské špičce. Mám na mysli například třídění odpadu, ale nejde jen o ně. Máme tedy na co navazovat a věřím, že zájemci o dotaci využijí této příležitosti, aby dále pokračovali ve své úspěšné činnosti,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí a zemědělství Miloš Petera (ČSSD). Program EVVO, včetně jeho vyhlášení, bude zveřejněn na úřední desce Středočeského kraje od 3. prosince 2018 do 31. března 2019, tj. po dobu nejméně 90 dnů ode dne zveřejnění. Žádost o dotaci je nutné podat ve lhůtě, která začíná 5. ledna příštího roku.

Program podporuje rozvoj EVVO komplexně v celé šíři témat – zaměřuje se například na ochranu přírody a krajiny nebo na udržitelnou spotřebu či ochranu klimatu. EVVO má pevné zázemí a zakotvení v klíčových institucích veřejného a neziskového sektoru, zejména na všech úrovních veřejné správy, ve školách a ve specializovaných pracovištích (jako jsou např. střediska ekologické výchovy, ekologické poradny, domy přírody, návštěvnická střediska) a dále v pestrém spektru dalších výchovně vzdělávacích, osvětových a kulturních institucí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…