Středočeský kraj zajistil další invalidní vozíky pro centra pomoci uprchlíkům

16.04.2022 10:20 | Tisková zpráva

Celkem 8,5 milionu korun je pro letošní rok v krajském rozpočtu vyčleněno na Středočeský Fond prevence 2022. O peníze z fondu mohly žádat například školy na adaptační kurzy či programy primární prevence, ale i neziskové organizace zaměřené na pomoc osobám ohroženým důsledky užívání návykových látek. Radní dnes návrh na rozdělení dotací projednali a doporučili zastupitelstvu ke schválení.

Středočeský kraj zajistil další invalidní vozíky pro centra pomoci uprchlíkům
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

„Oblast prevence kriminality je klíčová. Právě v nejmladším věku se formuje osobnost, děti jsou vnímavé, a pokud projdou dobrými výchovnými programy, může to pomoci. A vždy je dobré průšvihům předcházet, než pak řešit problémy a udělovat tresty,“ řekla hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Na primární prevenci chce kraj rozdělit zhruba 4,5 milionu korun, na prevenci kriminality více než 600 000 korun, na rozvoj a udržitelnost sítě adiktologických služeb jsou vyhrazeny 3 miliony korun a zbývajících zhruba 400 000 korun půjde centrům například na nákup zdravotnického materiálu. „Pro rok 2022 se nám podařilo navýšit celkový objem finančních prostředků o dva miliony korun ve srovnání s rokem 2021. I tak peníze nestačily a někteří žadatelé dostanou méně, než požadovali. Chci poděkovat všem organizacím a školám za to, že k prevenci přistupují zodpovědně. Středočeský kraj se problematice dlouhodobě věnuje, máme program prevence kriminality, koncepci protidrogové politiky a spolupracujeme s policií i odborníky z mnoha oblastí,“ dodala hejtmanka.

Rada dnes projednala také návrh na rozdělení dotací ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS. „V tomto fondu je alokováno 45 milionů korun, peníze jsou určené na nové vybavení, podporu akceschopnosti, pořízení techniky nebo stavby a rekonstrukce požárních zbrojnic. Dohromady navrhujeme zastupitelstvu podpořit asi 120 žádostí,“ doplnila Petra Pecková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…