Středoškoláci se na Dni otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT mohou podívat i do rekonstruované Státní opery

21.11.2017 8:05

Středoškoláci, kteří přijdou ve čtvrtek 23. listopadu na Den otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT v Praze, se seznámí se studijními obory, podmínkami přijímacího řízení i možnostmi přípravných kurzů. V areálu fakulty pro ně budou připraveny prezentace všech bakalářských oborů s řadou zajímavých ukázek. Studenti se také budou moci zúčastnit speciální exkurze do rekonstruované Státní opery.

Středoškoláci se na Dni otevřených dveří Fakulty stavební ČVUT mohou podívat i do rekonstruované Státní opery
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

„Den otevřených dveří je určen studentům posledních dvou ročníků středních škol. Snažíme se jim představit jednotlivé obory tak, aby získali přehled o jejich šíři, pracovním uplatnění a mohli si lépe vybrat, čemu by se chtěli při vysokoškolském studiu věnovat,“ říká prof. Jiří Máca, proděkan pro pedagogickou činnost na Fakultě stavební ČVUT.

Studenti si mohou program poskládat podle svých zájmů a potřeb. „Dvakrát v průběhu dne, v 10.00 a ve 14.00 hodin, se mohou seznámit se základními informacemi o studiu a přijímacím řízení. Od 11.15 a 12.15 hodin budou probíhat oborové prezentace, které jsou koncipovány tak, aby studenti mohli navštívit představení dvou oborů, pokud mezi nimi například váhají,“ vysvětluje prof. Máca. Po celý den také budou přístupné oborové stánky v unikátním architektonickém prostoru Ateliéru D, kde se zájemci o studium mohou setkat se studenty i pedagogy jednotlivých oborů. Další možností seznámit se blíže se studiem představují exkurze po jednotlivých laboratořích fakulty, které budou doplněny odborným výkladem i praktickými ukázkami.

Zpestřením celého Dne otevřených dveří bude návštěva Státní opery, jíž se podařilo uspořádat díky spolupráci se společností HOCHTIEF CZ, která tento architektonicky oceňovaný objekt rekonstruuje. „Studenti se dostanou na místa, která jinak nemají možnost zhlédnout. Budou se také moci zeptat našich odborníků na jednotlivé práce a jejich specifika, protože obnova se dotýká historické i provozní budovy. Návštěvníky bude mimo jiné doprovázet studentka Fakulty stavební ČVUT, která u nás pracuje a může tak předat cenné informace o studiu, navázání na praxi i jak se cítí jako žena ve stavební profesi,“ vysvětluje unikátnost návštěvy HR manažerka společnosti HOCHTIEF CZ Adriana De Martini. Zájemci o exkurzi do Státní opery se mohou předem hlásit na webové stránce fakulty, počet návštěvníků je limitován.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6 – Dejvice, bude probíhat ve čtvrtek 23. listopadu od 10.00 hodin. Podrobnější informace a plán prezentací je k dispozici ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…