Student Univerzity obrany obdržel v USA cenu AFCEA

20.02.2015 14:26

V úterý 10. února převzal civilní student oboru Bezpečnostní management UO Lubomír Almer v americkém San Diegu prestižní Regional Distinguished Young AFCEAN 2014 Award. Cena je udělována na základě rozhodnutí regionálního viceprezidenta AFCEA elitní skupině osobností za výjimečné počiny. Pro Studentský klub AFCEA na Univerzitě obrany, jehož je Lubomír Almer zakládajícím členem, je to největší ocenění činnosti během jeho dvouleté existence.

Student Univerzity obrany obdržel v USA cenu AFCEA
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

„Byla to nádherná zkušenost – poznal jsem novou zemi, setkal jsem se se spoustou odborníků na informatiku, z nichž mnozí jsou příslušníky americké armády v aktivní službě. Viděl jsem tam nejnovější technologie a technická řešení,“ hodnotí svůj týdenní pobyt v San Diegu posluchač navazujícího magisterského studia bakalář Lubomír Almer. Vyhlášení cen Regional Distinguished Young AFCEAN 2014 bylo součástí konference AFCEA WEST 2015, v jejímž rámci členové programu Young AFCEA mimo jiné probírali budoucí vizi své organizace a také způsob komunikace mezi jednotlivými pobočkami.

Česká pobočka AFCEA (Armed Forces Communications & Electronics Association) je neziskovou a vzdělávací organizací, jejímž posláním je vytváření profesionálního fóra pro vedení dialogu mezi odborníky reprezentujícími členskou základnu a zástupci silových resortů, státní správy a akademické obce České republiky. Studentský klub AFCEA na Univerzitě obrany byl založen 16. dubna 2013 v Brně, kdy bylo podepsáno Memorandum o spolupráci Univerzity obrany a České pobočky AFCEA v oblastech informatizace, krizového řízení, managementu a kybernetické obrany. Klub založilo šest studentů, jejich počet se od té doby zvýšil na téměř dvě desítky. Jsou jimi studenti nejen bakalářského a magisterského studia, ale také nově studenti doktorandského studia. Jako jediný klub v Evropě, kde je registrováno celkem 14 studentských klubů AFCEA, má ve svých řadách i zahraničního studenta, konkrétně z Vietnamu.

Za své krátké působení realizoval Studentský klub AFCEA při Univerzitě obrany řadu aktivit, například zorganizoval vůbec první „mezinárodní“ setkání členů studentských klubů AFCEA v České republice a na Slovensku. Akce se konala v prostorách Univerzity obrany loni v květnu a ze strany účastníků byla velice pozitivně hodnocena. Významné jsou také zahraniční aktivity klubu. Četař Miroslav Hovorka v březnu 2014 úspěšně reprezentoval klub na „6. ročníku studentského sympozia AFCEA Europe“ v Bukurešti. Mezi devadesáti sedmi studenty, kteří představili více jak padesát akademických projektů, uspěl a získal cenu za nejlepší poster „Best Poster Award" s prací nazvanou „Possibility of using MFD in air combat missions“.

Nedávné ocenění bakaláře Lubomíra Almera, který se zabývá problematikou kybernetické bezpečnosti, patří k vrcholům dosavadní činnosti jeho mateřské pobočky. „My udělení ceny RDY AFCEAN 2014 považujeme nejen za individuální uznání odborných schopností Lubomíra Almera, ale také za potvrzení významu a prestiže Studentského klubu na Univerzitě obrany,“ hodnotí úspěch brněnského studenta prezident České pobočky AFCEA Josef Strelec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…