Studenti BiGy budou pokračovat v protestech proti Baborové

23.11.2012 14:29

Studenti českobudějovického Biskupského gymnázia budou v protestech proti komunistické krajské radní pokračovat, podporu jim vyjádřil ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Daniel Hermann.

Studenti BiGy budou pokračovat v protestech proti Baborové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

S komunistkou Vítězslavou Baborovou jako Jihočeskou krajskou radní pro školství kulturu se mladí lidé nehodlají smířit a jejich protesty budou pokračovat, dokud sama neodstoupí nebo nebude odvolána. Potvrdil to student Biskupského gymnázia J. N. Neumanna v Českých Budějovicích, sextán a iniciátor protestů Jan Flíček. „My nemáme nic proti její osobě, ale vadí nám strana, kterou zastupuje. Zástupkyně KSČM, strany s tak neblahou minulostí, která se od ní pořádně nedistancovala, na takovém místě být nemůže. My neprotestujeme proti výsledkům voleb, jak je nám předkládáno, ale proti obsazení konkrétního postu,“ zdůraznil Flíček.

Studenti Biskupského gymnázia však mají proti Baborové i další výhrady. „Nesouhlasíme s tím, že by chtěla rušit gymnázia a místo nich zřizovat nové učiliště. A na její námitku, že my jsme dobu socialismu nezažili, odpovídám, jsem tomu rád a nechtěl bych ji zažít,“ objasnil Flíček.

Protesty mladých lidí proto budou pokračovat. „O jejich konkrétní podobě se ještě poradíme s třeboňskými organizátory. Zřejmě uspořádáme další shromáždění a je možné, že vyjádříme svůj nesouhlas s paní Baborovou přímo na jednání krajského zastupitelstva,“ připustil Flíček.

Protestující studenty dnes podpořil také ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů Daniel Hermann, který na Biskupském gymnáziu studentům přednášel o totalitních režimech 20. století. „Je to výrazem odpovědnosti a zralosti studentů, kteří ukazují, že jim veřejné záležitosti leží na srdci a není jim to jedno, protože kontinuita komunistické ideologie je nesporná. A jestliže má právě školství a kulturu na starosti člověk spjatý s touto ideologií, tak bychom se nad tím měli zamyslet. Studenti to vnímají správně a jejich postoj vítám. Jsou pro mě také příslibem, že jim budoucnost není lhostejná a já jim za to děkuji,“ řekl Hermann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…