Studentská akademie startuje nový cyklus workshopů

11.02.2015 13:50

Trávit svůj volný čas smysluplně mohou od druhého únorového týdne opět studenti základních a středních škol v Praze. Neziskový projekt Studentská akademie společnosti DĚLEJ CO TĚ BAVÍ z.ú. se opět otevírá všem, kteří mají zájem o některý z šesti uměleckých oborů pod vedením zkušených lektorů.

Studentská akademie startuje nový cyklus workshopů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Jedná se o pokračování úspěšného projektu, Můžu ti pomoct?, který dosud realizovala o.p.s. Dialog Jessenius.

Umělecké Studentské akademie jsou určené pro studenty ve věku 12 – 19 let, kterým nabízí jedinečnou příležitost naučit se ve speciálních workshopech například základy DJingu či herectví, nahrát vlastní píseň v profesionálním studiu, vyrobit si designové šperky nebo vytvořit vlastní animovaný film či rozhlasovou hru. A to všechno pod vedením profesionálů, kterými jsou mim a pedagog HAMU Adam Halaš, Dj Ghonzales (Jan Smetánka), frontman kapely Abraxas Slávek Janda, umělkyně Darina Alster, animátorka Pavla Šnajdrová, herečka, hudebnice a performerka v jednom - Johana Švarcová. 

Zájemci o návštěvu jednotlivých akademií se mohou jednoduše registrovat prostřednictvím www.studentska-akademie.cz, odkud pak mají přístup nejen ke všem workshopům, ale i na Meziškolní konferenci a další doprovodné akce pořádané společností DĚLEJ CO TĚ BAVÍ z.ú. „Jsme jedním z certifikovaných center zahrnutých do prestižního programu DofE, uvádí zakladatelka Studentských akademií Jiřina Faloutová a dodává: „Pravidelná účast v studentských akademiích tak může pražské studenty přiblížit k mezinárodní ceně vévody z Edinburghu.

O Studentských akademiích, jejich rozvrhu a dalších projektech společnosti DĚLEJ CO TĚ BAVÍ z.ú. informuje i nově vydaný originální studentský časopis. První číslo občasníku s názvem Časák je již zdarma dostupné v základních a středních školách v Praze. „Čtenáři v něm nalezenou kromě spousty zajímavých článků a rozhovorů, také přečíst profily všech šesti vedoucích akademií ale také historicky první rozhovor s Tondou Blaníkem,“ říká Jiřina Faloutová.

PŘEHLED AKTUÁLNÍCH WORKSHOPŮ

Ve středu 11. 02. 2015 v 17:30 - Art academy s Darinou Alster – Meetfactory – (Ke sklárně 3213/15, Praha)

Tématem budou discokoule. „Vyrobíme si různé objekty ze zrcadlových čtverců a budeme pozorovat lom světla, když se začnou točit. K dispozici budou koule, kužely, vejce i krychle. Součástí workshopu je prezentace na téma zrcadla v umění. S discoobjektem se nudit nebudeš.“, slibuje Darina Alster, performerka.

Ve středu 11. 02. 2015 v 17:00 – Filmová animace s Pavlou Šnajdrovou - Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze (náměstí Jana Palacha 80, Praha 1)

Můžete si vyrobit svůj vlastní film technikou klasické animace pomocí současných médií. Vyzkoušíte si celý proces přípravy animovaného filmu od námětu přes storyboard, samotnou animaci, klíčování na green screenu až po konečnou postprodukci. „Nezapomeňte si vzít USB.“, uvádí Pavla Šnajdrová, animátorka.

Ve čtvrtek – 12. 02. 2015 v 16:00 – Rádiová akademie s Johanou Švarcovou – FAMU (Smetanovo nábřeží 2, Praha 1)

„Během deseti dvouhodinových setkání společně vytvoříme krátkou rozhlasovou hru a rádio dokument. Na workshopu si vyzkoušíte práci s digitálním rekordérem, nahráváním a editaci zvukového materiálu, zkusíte si, jaké to je být neviditelným hercem nebo rozhlasovým vypravěčem,“ prozrazuje všestranná umělkyně Johana Švarcová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…