Svaz průmyslu: Web o výzkumu se podařilo oproti předešlé verzi vylepšit

04.08.2016 10:15

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) vítá opětovné zprovoznění důležitého informačního systému pro výzkum a vývoj. Před více jak dvěma měsíci bylo oznámeno ukončení původní verze webu, které však zástupci SP ČR odmítli a požadovali rychlé řešení při jednání vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace a na předsednictvu tripartity.

Svaz průmyslu: Web o výzkumu se podařilo oproti předešlé verzi vylepšit
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

„Jsme rádi, že Úřad vlády ČR vyvinul úsilí, aby se minimalizovaly problémy s ukončením provozu a web mohl být opět co nejdříve spuštěn. Oceňujeme také, že se podařilo vylepšit systém oproti předešlé verzi. Nyní je přívětivější jak pro veřejnost, tak pro výzkumníky, kteří do něj vkládají výsledky,“ uvedl tiskový mluvčí SP ČR Milan Mostýn.

Problémy vznikly, když vypršela smlouva na provozování systému a kdy sekce místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace a předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace Pavla Bělobrádka nedohodla s dodavateli podmínky pro prodloužení provozování serveru. To vyvolalo kritiku právě ze strany SP ČR a jeho členských firem.

Unikátní informační systém je důležitý pro hodnocení výsledků ve výzkumu a vývoji a k informování veřejnosti o vynakládaných prostředcích. Obsahuje totiž ucelené informace o všech předešlých i současných programech veřejné podpory výzkumu a vývoje, o všech grantech a projektech a také o všech výsledcích výzkumu a vývoje a jejich autorech. Tento důležitý informační zdroj slouží rovněž k informování firem o aktivitách ve výzkumu a o navazování spolupráce mezi výzkumem a firmami, což Svaz průmyslu a dopravy ČR považuje za jednu ze svých priorit.

Nově webová stránka funguje na adrese www.rvvi.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…