Světelnou projekcí Jihomoravský kraj připomene 1200. výročí Moravanů

26.11.2022 14:29 | Tisková zpráva

Výročí 1200 let od první písemné zmínky o Moravanech si Jihomoravský kraj v následujících dnech připomene speciálním nasvícením některých významných historických budov.

Světelnou projekcí Jihomoravský kraj připomene 1200. výročí Moravanů
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Na závěr letošních připomínek tohoto výročí slavnostně nasvítíme v pátek budovu krajského úřadu v Brně, v sobotu se rozsvítí letovický zámek a v neděli zámek v Mikulově,“ přidal podrobnosti hejtman Jan Grolich.

Od 17:00 do půlnoci bude 26. listopadu nasvícen letovický zámek a stejně tak 27. listopadu Zámek Mikulov. Světelné projekce technicky zajistí společnost ECOLIGHT PROJECT, souhrnná cena nepřesáhne 65 tisíc korun.

Vyvrcholením letošních oslav byl 23. září slavnostní koncert Filharmonie Brno na brněnském výstavišti. „Možná to v jiných krajích tak nevnímají, ale pro nás je 1 200 let první dochované zmínky o Moravanech významné výročí. Je dobré vědět, kde jsou naše kořeny. Máme být na co hrdí,“ dodává hejtman Grolich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …