TA ČR a TC AV ČR nabízejí služby koučinku pro příjemce programu GAMA

27.06.2017 14:50

Předseda Technologické agentury ČR (TA ČR) Petr Očko a ředitel Technologického centra AV ČR (TC AV ČR) Karel Klusáček dnes podepsali memorandum o spolupráci v oblasti nabídky koučinku projektům financovaným z programu GAMA, podprogramu 2, Seal of Excellence.

TA ČR a TC AV ČR nabízejí služby koučinku pro příjemce programu GAMA
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Tato služba umožní zapojeným malým a středním podnikům rozvoj a možnost vyššího uplatnění na světových trzích.

SME Instrument je prestižní finanční nástroj Evropské komise v rámci programu Horizont 2020 pro nejslibnější inovativní produkty s potenciálem uplatnění na evropských a světových trzích. Tento nástroj je zaměřen na podporu těch malých a středních podniků, které chtějí přinést na trh průlomové inovace. Držitelům grantu SME Instrumentu fáze 1 zároveň Evropská komise (EK) poskytuje během trvání projektu 24 hodin konzultací se zkušeným koučem. Smyslem koučinku je zvýšit úspěšnost realizace projektu a podpora rozvoje firmy.

Pro projekty financované EK zajišťuje výběr koučů síť Enterprise Europe Network (EEN) a to na základě analýzy potřeb podniku, kterou provádí zkušený pracovník této sítě, přičemž podnik musí vždy výběr odsouhlasit. Následně EK uzavírá smlouvu s vybraným koučem, který spolupracuje napřímo s podnikem.

170626 podpisMoU TCAV
Předseda TA ČR Petr Očko s ředitelem TC AV ČR Karlem Klusáčkem po podpisu MoU

Uzavřené memorandum umožní využití této služby i projektům, které obdržely Seal of Excellence a jsou financovány v rámci programu GAMA. TC AV ČR, které je koordinátorem sítě EEN v České republice, poskytne projektům financovaným z programu GAMA stejnou službu výběru kouče. Smlouvu s koučem následně uzavře TA ČR. Příjemce tak nebude nijak zatížen další administrativou a bude moci využít kvalitní služby kouče, který bude vybrán z mezinárodní databáze.

„Technologická agentura ČR je první institucí, které se podařilo nalézt cestu, jak model Seal of Excellence implementovat na národní úrovni a podpořit tak dále excelentní malé a střední podniky. Spolupráce s Technologickým centrem AV ČR na zajištění koučů dává těmto inovativním firmám ještě větší potenciál uplatnění na světových trzích,“ uvedl předseda TA ČR Petr Očko.

Předseda TA ČR Petr Očko a ředitel TC AV ČR Karel Klusáček věří, že tato spolupráce přispěje k úspěšné implementaci produktů těchto příjemců na trhu a dalšímu rozvoji jejich podnikání.

„Technologické centrum AV ČR má dlouholeté odborné zkušenosti v podpoře žadatelů v Horizontu 2020, výběru vhodných koučů a mezinárodní podpoře malého a středního podnikání prostřednictvím sítě EEN. Jsme proto velmi rádi, že TA ČR přijala naši nabídku zapojení také zahraničních business koučů a jsem přesvědčen, že právě tyto zkušenosti našich pracovníků a spolupráce s TA ČR podpoří úspěšnost firem se Seal of Excellence a celého programu GAMA“, říká k memorandu Karel Klusáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…