TA ČR ocení nejlepší projekty na galavečeru, který propojí výzkum, umění a technologie

18.10.2016 10:51 | Zprávy

Letošní Den Technologické agentury ČR se uskuteční již 20. října 2016. Začne dopolední obsahově velmi zajímavou konferencí s názvem Smart Life v Národní technické knihovně.

TA ČR ocení nejlepší projekty na galavečeru, který propojí výzkum, umění a technologie
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Představí nové digitální trendy a technologie, které ovlivňují nebo v blízké budoucnosti budou ovlivňovat naše životy. Na konferenci vystoupí mezinárodní odborníci z široké škály oblastí spadajících pod Smart Life. Toto téma zvolila TA ČR jako hlavní pro diskuse s odborníky pro letošní rok. S velkým pozitivním ohlasem se setkala již pořádaná konference na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně. Vyvrcholením dne bude slavnostní kulturní večer, na kterém jsou udíleny ceny nejlepším podpořeným projektům.

Jaký program připravujeme?

Jelikož se jedná o kulturní večer s předáváním cen, jeho nedílnou složkou jsou umělecká vystoupení. Pro zajištění bezvadného kulturního zážitku spolupracujeme s řadou umělců a organizací. Praktickou ukázkou propojení umění a technologií je spolupráce se SIGNAL festivalem a společností The Macula. Její videoprojekce se prolne s několika hudebními vystoupeními v audio-vizuální celek. Pozvání k hudebnímu programu přijali sopranistka Olga Jelínková, klavíristé Martin Levický a Matyáš Novák, hráčka na bicí nástroje Markéta Mazourová (marimba) a violoncellisté z Prague Cello Quartet.

Čemu věříme?

Kreativita je jen jedna – nekonečné jsou její projevy. Na galavečeru poukážeme na to, že nadané osobnosti ze světa výzkumu a ze světa umění mohou v naprosté harmonii existovat vedle sebe. “Chceme projevit úctu k velikosti lidského ducha, nehledě na to, zda v rukou třímá patent či kompozici. Jsem přesvědčen o tom, že k oběma listům vede cesta ze společného místa, ve kterém se snoubí znalost, talent, um a kreativita”, říká Marcel Kraus z TA ČR, spoluorganizátor programu večera.

Kdo jsou naši hosté?

Den TA ČR je hojně navštěvován zástupkyněmi a zástupci z řad ústavních činitelů, resortů, podniků, zastupitelských úřadů a samozřejmě i akademické sféry, a to jak z České republiky, tak i ze zahraničí. „Je to pro nás bezesporu nejvýznamnější událost roku a v jistém smyslu symbolické završení našeho celoročního snažení v oblasti podpory aplikovaného výzkumu a vývoje v České republice,“ dodal Petr Očko.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…