TA ČR představuje český překlad stěžejní kapitoly definic Frascati manuálu OECD

08.08.2017 12:15

Technologická agentura ČR (TA ČR) představuje český překlad stěžejní kapitoly definic Frascati manuálu OECD. Tato kapitola je jednou z nejvýznamnějších kapitol dokumentu určeného pro posuzování aktivit výzkumu a experimentálního vývoje v souvislosti se statistickými a analytickými činnostmi, který vydává Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD).

TA ČR představuje český překlad stěžejní kapitoly definic Frascati manuálu OECD
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Dokument upravuje zejména metodiku pro sběr statistických údajů o výzkumu a vývoji (VaV), ale odkazují se na něj i evropská pravidla veřejné podpory (např. NK č. 651/2014).

Aktuální vydání vyšlo v říjnu 2015 a obsahuje nové kapitoly týkající se praktických aspektů sběru VaV dat v různých odvětvích, včetně příkladů, a zahrnuje rovněž oblast nepřímé podpory VaV, jako je například daňové zvýhodnění.

Ačkoliv český překlad této stěžejní kapitoly Frascati manuálu OECD bude sloužit primárně pro vnitřní potřebu TA ČR, dochází k jejímu zveřejnění po akceptaci překladu ze strany OECD.

Pro zajištění kvality překladu byl překlad předložen odborné veřejnosti připomínkám od 4.4.2017 (viz) a následně prošel redakční úpravou. Český překlad byl akceptován ze strany OECD.

Frascati manuál ke stažení zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…