TENEX udělá novou koncepční studii pro jadernou elektrárnu Fukušima Dajiči

24.09.2020 21:20

Tenex-Japan Co., dceřiná společnost Techsnabexport (součást ruské korporace pro atomovou energii Rosatom), uzavřela přímou smlouvu s TEPCO Holdings Inc. na provedení výzkumných prací v oblasti nakládání s kontaminovanými zeolity.

TENEX udělá novou koncepční studii pro jadernou elektrárnu Fukušima Dajiči
Foto: TEPCO
Popisek: Zničené bloky jaderné elektrárny Fukušima Dajiči

Během likvidace následků havárie jaderné elektrárny Fukušima Dajiči byly do sklepních prostor budovy pro nakládání s radioaktivním odpadem umístěny pytle se zeolity kvůli zachytávání radionuklidů ve vodě. Zeolity jsou minerály s mikroporézní strukturou, které jsou schopny v kanálcích ve svém povrchu zachytávat jiné látky.

Odborníci ze společností Tenex-Japan Co., NIKIET a IRM (všechno součásti Rosatomu) vypracují několik scénářů, jak zeolity ze sklepů vytáhnout a jak s nimi dále nakládat. Proběhne také základní hodnocení bezpečnosti jejich dlouhodobého skladování.

„Výsledkem naší práce bude to, že zákazníkovi předložíme výzkumy podloženou koncepci bezpečného nakládání s kontaminovanými zeolity. Japonská strana tak bude moci přijmout dobře promyšlené rozhodnutí a přejít k plánování prací přímo v lokalitě,“ uvedl hlavní technický ředitel Tenex-Japan Co., Nobuo Maki.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…