TPCA: Novým viceprezidentem se stal Javier Varela

08.07.2014 21:39

Javier Varela se stal novým výkonným viceprezidentem kolínské automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroën. Nahradí Patrice Le Guyadera, který opouští TPCA po třech letech. Jedním z úkolů nového viceprezidenta bude příprava rozjezdu třetí směny letos v říjnu a s tím spojený nábor stovek nových zaměstnanců.

TPCA: Novým viceprezidentem se stal Javier Varela
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Javier Varela přichází do TPCA z Francie, kde vedl dva závody PSA Peugeot Citroën v Sochaux a Herimoncourt. „Jsem opravdu nadšený, že se mohu připojit k týmu TPCA. Tato společnost je velmi dynamický a respektovaný hráč na poli evropského automobilového průmyslu s velmi dobrými výsledky. Osobně chci pomoci TPCA být ještě výkonnějším závodem,” říká Varela.

Patrice Le Guyader se vrací do Francie. Bude řídit závod SEVELNORD a továrnu na výrobu převodovek ve Valenciennes na severu Francie. “Musím říci, že Česká republika se stala opravdu mým druhým domovem. Chtěl bych poděkovat zejména kolegům v TPCA za spolupráci a přátelskou atmosféru, která nám pomohla překonat náročnou přípravu továrny na spuštění výroby nových modelů,” řekl Le Guyader.

Javier Varela pracuje ve společnosti PSA Peugeot Citroën již 25 let. Nastoupil v roce 1989 do továrny ve Vigo ve Španělsku, což je největší závod PSA mimo Francii. Tam zastával různé pozice ve výrobě, logistice a strategii.

Mezinárodní zkušenosti získává již od roku 2003. Javier Varela se podílel na stanovování strategie výroby všech závodů skupiny PSA Peugeot Citroën. V roce 2007 byl jmenován výrobním ředitelem v Argentině a později, v roce 2010, se stal prezidentem a generálním ředitelem PSA Peugeot Citroën v této jihoamerické zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…