TPCA pokračuje v náboru nových zaměstnanců

29.11.2013 19:50

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën, posiluje pozici největšího zaměstnavatele na Kolínsku. Do šesti měsíců zaměstná 600 nových pracovníků ve výrobě. Do konce roku 2014 továrna zvýší celkový počet zaměstnanců na 3 500. Jedná se o jeden z největších náborů od zahájení výroby v roce 2005.

TPCA pokračuje v náboru nových zaměstnanců
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

Nábor pracovníků se týká různých dělnických pozic. Automobilka nabírá nové zaměstnance prostřednictvím personálních agentur. Tímto krokem se připravuje na postupné zrychlení výrobní linky, které se plánuje na únor roku 2014. V průběhu letošního roku již automobilka nabrala téměř 600 lidí. Převážně z Kolínska.

Nástupní mzda pracovníků je po dobu prvních tří měsíců nadprůměrná, činí 17 600 korun. Od čtvrtého měsíce se mzda zvýší na 20 030 korun hrubého měsíčně. Při dobrých výsledcích pracovníků a firmy získají agenturní zaměstnanci prémie včetně firemního bonusu.

„Většině agenturních zaměstnanců umožníme přejít do kmenového stavu. Každý takový zaměstnanec získá smlouvu na dobu určitou, která může být později prodloužena na dobu neurčitou,“ sdělil Matěj Matolín, manažer náboru. Dodal, že velký zájem o zaměstnání v TPCA zaznamenává náborové oddělení u uchazečů ze severní Moravy. „Pravděpodobně to souvisí s tamní nepříznivou ekonomickou situací a ztrátou pracovních míst,“ dodal Matolín.

Aktuálně jsou téměř všichni zaměstnanci z České republiky. Část pochází ze Slovenska. Naprostá většina zaměstnanců je z regionu, zhruba polovina z nich přímo z Kolína. Druhým městem s největším počtem zaměstnanců TPCA je Kutná Hora. Třetí je Čáslav následovaná Pardubicemi a Přeloučí. Více než 70 procent zaměstnanců TPCA pochází z menších měst a obcí do třiceti kilometrů od továrny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…