Technika ze strukturálních fondů pomáhá hasičům už čtyři roky zvyšovat kvalitu řešení mimořádných událostí

28.02.2018 9:51

V letech 2012 a 2013 byly Hasičským záchranným sborem České republiky realizovány projekty operace „Zvýšení kvality“. V jejím rámci bylo pořízeno 103 kusů nové techniky, která hasičům pomáhá zvyšovat kvalitu řešení mimořádných událostí.

Technika ze strukturálních fondů pomáhá hasičům už čtyři roky zvyšovat kvalitu řešení mimořádných událostí
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Projekty operace „Zvýšení kvality“ Hasičského záchranného sboru České republiky byly spolufinancovány z Integrovaného operačního programu na období 2007 – 2013, a to částkou 502 mil. Kč (= 85 % způsobilých výdajů projektů). 

technika-mimoradky.png

V projektech operace Zvýšení kvality byla pro Hasičský záchranný sbor České republiky zakoupena tato technika:

  1. Výšková technika – automobilové žebříky, které představují generačně novou výškovou techniku s novými prvky.
  2. Technické automobily, které jsou nasazovány při zásazích při haváriích způsobených únikem nebezpečných látek do životního prostředí při haváriích zejména v dopravě.
  3. Velitelsko-spojové automobily, které představují mobilní pracoviště velitele zásahu jednotek požární ochrany a složek IZS.
  4. Cisternové automobilové stříkačky CAS 30, které jsou určeny pro hašení rozsáhlých a komplikovaných požárů průmyslových areálů, obchodních center a požárů lesů a pro dopravu vody v období sucha.
  5. Cisternové automobilové stříkačky CAS 20 určené pro universální použití při zásazích na záchranu osob a majetku před požárem a současně pro provádění záchranných prací (tzv. technických zásahů).

Uvedená technika byla postupně v letech 2012 – 2013 uváděna do užívání a od té doby slouží ke zvýšení akceschopnosti, mobility a efektivity působení Hasičského záchranného sboru České republiky a přispívá ke zkvalitnění veřejné služby poskytované Hasičským záchranným sborem České republiky pro občany. Účelnost pořízené techniky již byla mnohokrát prověřena, a to nejen v každodenní zásahové činnosti, ale část techniky byla také nasazena a s úspěchem využita například také při nedávném orkánu Herwart.

Operace „Zvýšení kvality“ zahrnovala celkem 13 projektů hasičských záchranných sborů krajů a 1 projekt Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Realizační fáze projektů byla ukončena k 28.2.2014. Bližší informace o projektech: http://www.hzscr.cz/clanek/porizeni-moderni-techniky-a-technologii-hzs-cr-pro-zvyseni-kvality-reseni-mimoradnych-udalosti.aspx

Informace o Integrovaném operačním programu: www.kvalitazivota.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…