Technologická agentura ČR ve Zlínském kraji

19.03.2019 16:32

V úterý 12. března 2019 proběhla na půdě Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně další událost ze série kulatých stolů. Cílem této řady akcí je podpořit širší zapojení výzkumných institucí a firem v regionech do aplikovaného výzkumu. Akci zorganizovala Technologická agentura ČR (TA ČR) v rámci projektu Otevřený úřad.

Technologická agentura ČR ve Zlínském kraji
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Úvodní seznámení účastníků, které přispělo k větší otevřenosti účastníků a jejich vzájemné poznání. Poté  se slova ujal Pavel Komárek, člen předsednictva TA ČR. Představil aktuální veřejné soutěže v rámci programů TA ČR včetně nových, které bude TA ČR administrovat pro Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo dopravy. Vysvětlil také praktický význam webových aplikací, kterými jsou vyhledávač projektů STARFOS a online prezentace informací TAČRvDATECH. Poté Eva Šviráková, regionální koordinátorka pro Zlínský kraj, představila možnosti a potenciál kraje pro aplikovaný výzkum a experimentální vývoj. Ukázala na statistických datech silné stránky ekonomiky Zlínského kraje i jeho výzvy pro budoucí období. V následné moderované diskusi byla zejména zdůrazněna potřeba komunikace mezi zástupci strategických článků měst ve Zlínském kraji, úřadu Zlínského kraje a projektových oddělení univerzity s firmami ve Zlínském kraji. Byla také probírána možnost většího zapojení malých a středních podniků do výzkumných a vývojových aktivit tak, aby posílení ekonomických činností s vyšší přidanou hodnotou přinášely kraji zisk a prosperitu. Tam, kde je zajímavá práce, tam jsou přitahováni mladí lidé s vysokoškolským vzděláním, kteří přinášejí kraji potřebnou sílu na řešení dalších nových projektů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…