Technologická agentura a JIC posilují podporu rozvoje malých a středních podniků

14.10.2017 10:42

Předseda Technologické agentury ČR (TA ČR) Petr Očko a ředitel Jihomoravského inovačního centra (JIC) Petr Chládek podepsali ve středu 11. října 2017 memorandum o spolupráci v oblasti nabídky koučinku projektům financovaným z programu GAMA, podprogramu 2, Seal of Excellence.

Technologická agentura a JIC posilují podporu rozvoje malých a středních podniků
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Tato služba umožní zapojeným malým a středním podnikům rozvoj a možnost vyššího uplatnění na světových trzích. Dále podpisem dokumentu o vzájemné spolupráci v oblasti podpory VaVa stvrdily obě strany dohodu o společné kooperaci při přípravě relevantních strategických dokumentů a spolupracovat v oblasti jejich naplnění či při přípravě a realizaci nových programů podpory aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, a následně i při uplatnění jejich výsledků v praxi.

SME Instrument je prestižní finanční nástroj Evropské komise v rámci programu Horizont 2020 pro nejslibnější inovativní produkty s potenciálem uplatnění na evropských a světových trzích. Tento nástroj je zaměřen na podporu těch malých a středních podniků, které chtějí přinést na trh průlomové inovace. Držitelům grantu SME Instrumentu fáze 1 zároveň Evropská komise (EK) poskytuje během trvání projektu 24 hodin konzultací se zkušeným koučem. Smyslem koučinku je zvýšit úspěšnost realizace projektu a podpora rozvoje firmy.

„Technologická agentura ČR je první institucí, které se podařilo nalézt cestu, jak model Seal of Excellence implementovat na národní úrovni a podpořit tak dále excelentní malé a střední podniky. Spolupráce s Jihomoravským inovačním centrem na zajištění koučů dává těmto inovativním firmám ještě větší potenciál uplatnění na světových trzích,“ uvedl předseda TA ČR Petr Očko.

Jak JIC tak i TA ČR mají společný cíl poskytnout tolik potřebné poradenství a odbornou pomoc potenciálním žadatelům o podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje.

„JIC už více než tři roky spolupracuje jak s úspěšnými příjemci SME Instrument v první i druhé fázi, tak s příjemci regionálního grantového schématu SME Instrument Brno. S vytipovaným koučem propojil na základě identifikace potřeb už sedm firem. Jsme rádi, že tyto zkušenosti můžeme poskytnout také nadějným podnikům, které získají podporu v novém podprogramu Technologické agentury ČR. Jeho vznik je vítaným stimulem pro ambiciózními komercionalizovatelné nápady po celé republice,“ doplnil ředitel JIC Petr Chládek.

Zástupci TA ČR a JIC věří, že tato spolupráce přispěje k úspěšné implementaci produktů těchto příjemců na trhu a dalšímu rozvoji jejich podnikání a tím i vyšší konkurenceschopnosti České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…