Temelín: Anděl u jaderného reaktoru

10.02.2019 21:24

Poutníci atomové paměti se jmenuje výstava akademického sochaře Petra Fidricha v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín. Tu mohou návštěvníci vidět u reaktorového sálu temelínské elektrárny, přesněji řečeno u jeho makety ve zdejším infocentru. Anděla a další sochy vystavuje zkušený sochař v Temelíně do konce února. Výstava je přístupná denně od 9 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

Temelín: Anděl u jaderného reaktoru
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Svojí výstavou chce autor propojit svět umění a techniky. „Při propojování mě teoreticky napadají slova o prostoru, čase, energii, vesmíru, paprsku… jistě je jich spousta. A ty se mohou prolínat a doplňovat například se slovy víra, štěstí, láska, stárnutí nebo pocity,“ uvedl Petr Fidrich.

Petr Fidrich žije střídavě v Salcburku a v Boršově nad Vltavou, kde má svůj ateliér a kde stále tvoří. Své sochy má v depozitu na nezvyklém místě. Mezi nebožtíky. Prostor bývalé zvonice na hřbitově mu poskytl starosta Boršova nad Vltavou. Jeho díla zdobí například Český Krumlov nebo soukromé sbírky v Česku, Slovensku, USA a Švýcarsku. Dostal se i do německé sbírky umění Würth.

Petr Fidrich se narodil 21. 8. 1964 v Karviné do rodiny umělců. Studoval kamenosochařství v Uherském Hradišti a AVU. Podílel se například na restaurování Týnského chrámu. Zabývá se hlavně hudebními tématy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…