Temelín navštívili cizinci z rekordního počtu zemí

05.06.2017 19:45

Z devatenácti států přijeli návštěvníci v květnu do Jaderné elektrárny Temelín. Jde o nejvyšší počet zemí, ze kterých lidé během jednoho měsíce k jihočeské elektrárně přijeli. Většinou šlo o turisty, ale nechyběli ani odborníci. Včetně tuzemských turistů navštívilo během května Temelín 4772 lidí, od začátku roku pak 12 312.

Temelín navštívili cizinci z rekordního počtu zemí
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Cizinci k Temelínu přijeli například ze Španělska, Japonska, Británie, Číny, Ghany, Kamerunu nebo USA. Už několik let k nejčastějším zahraničním návštěvníkům patří Poláci. A potvrdili to i v květnu.

„Polsko, které je z hlediska výroby elektřiny především uhelné, chce po roce 2020 využívat i jadernou energetiku. I díky tomu se Poláci o jadernou energetiku zajímají a nás těší, že jezdí i k nám, třebaže to nemají úplně blízko,“ uvedl Petr Šuleř, vedoucí temelínské komunikace.

Loni Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín navštívilo 32 tisíc lidí. Dlouhodobě tak zámeček Vysoký Hradec patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech.

Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín zahájilo svůj provoz v roce 1991 v jedné z administrativních budov. V roce 1997 ČEZ infocentrum přestěhoval do zrekonstruovaných prostor v zámečku Vysoký Hrádek. V historických interiérech nabízí návštěvníkům řadu multimediálních expozic o jaderné energetice a fyzice (animované, hrané a 3D filmy, mlžná komora, modely elektrárny Temelín, virtuální prohlídka). Letos v březnu v infocentru přivítali jubilejního 600tisícího návštěvníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…