Téměř 600 dílů a přes 3000 hostů. Otázky Václava Moravce se po 10 letech stěhují

25.08.2015 15:25

Otázky Václava Moravce opouštějí po deseti letech virtuální studio. První vydání z vyhlídky televizního vysílače v Praze na Žižkově, která se stane v této sezoně sídlem hlavního diskusně-analytického pořadu České televize, se odehraje v neděli 30. srpna. Zpátky na Kavčí hory se Otázky vrátí po nutné modernizaci studia, odkud se poslední dekádu vysílaly.

Téměř 600 dílů a přes 3000 hostů. Otázky Václava Moravce se po 10 letech stěhují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Otázek Václav Moravec

„Otázky Václava Moravce se z virtuálního studia v takřka nezměněné podobě vysílaly posledních deset let. Technologicky tak již toto prostředí neodpovídalo vysokým nárokům na výrobu moderních publicistických formátů. Vysílání z exteriéru se v tuto chvíli ukázalo být nejlepší variantou, která je v souladu se současnými trendy a zároveň se autorskému týmu osvědčila při realizaci pořadu Fokus Václava Moravce. Žižkovský vysílač se navíc se svým funkčním zázemím, i symbolicky, jako nejvyšší bod hlavního města, ukázal být dobrým řešením. Se změnou lokality pak souvisí i úpravy vnitřní struktury pořadu,“ vysvětluje změny vedoucí dramaturgyně Otázek Václava Moravce Hana Andělová.

Základem pořadu tak i nadále zůstanou duely na politická a odborná témata. Vedle nich ale v Otázkách přibydou i pravidelné reportáže z terénu, které vždy předznamenají hlavní téma dílu. „Stejně jako je tomu už nyní během příprav Fokusu, se i v Otázkách vrátím k reportážní práci, u které jsem začínal,“ říká moderátor Václav Moravec. Další novinkou pak bude vysílání série reportáží a rozhovorů s názvem Akta OVM, v níž budou autoři s využitím archivů České televize připomínat agendu, které se v denním zpravodajství nedostává takové pozornosti. Diváci se mohou těšit například na téma věnující se zákonu o zveřejňování smluv nebofinancování politických stran. Hostem historicky prvního vydání rubriky Akta OVM bude český politik a právník Jeroným Tejc.

Otázky Václava Moravce uvádí moderátor Václav Moravec od 1. ledna 2004 a pořad dlouhodobě patří k nejsledovanějším formátům ČT24. Česká televize jej bude divákům i v nové podobě nabízet tradičně na kanálech ČT1 a ČT24 pravidelně v neděli od 12 hodin. Zpátky na Kavčí hory se Otázky vrátí po nutné modernizaci studia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…