Testujeme nové sedačky od Borcadu pro dálkové RegioPantery Českých drah

07.10.2014 18:40

České dráhy a společnost Borcad, český výrobce sedaček do vlaků a zdravotní techniky, testují nové sedačky GENIO. Ty budou instalovány do nových souprav z rodiny RegioPanter pro rychlíkovou dopravu, které v příštím roce vyrobí společnost Škoda pro České dráhy.

Testujeme nové sedačky od Borcadu pro dálkové RegioPantery Českých drah
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Instalování sedaček GENIO v rychlíkových RegioPanterech bude jejich první použití v České republice. Cestujícím nabízejí oproti dosavadním sedačkám REGIO instalovaným do regionální verze vlaků více pohodlí. Nové sedačky budou například částečně polohovatelné. Díky posuvnému sedáku o 5 cm si bude moci cestující zvolit ideální polohu pro práci nebo odpočinek během jízdy. Sedačky jsou vybaveny také jiným druhem podhlavníku s většími „uchy“, který umožňuje pevnější opření hlavy a tedy intenzivnější formu relaxace. Čalouněné sedačky GENIO určené pro rychlíkovou verzi RegioPanteru jsou také měkčí oproti regionální verzi. Sedačky GENIO jsou navíc vybaveny sklopným stolkem, síťkou na noviny a dalšími detaily.

České dráhy a Borcad v současnosti testují sedm dvousedadel, tedy celkem 14 míst, v elektrické jednotce RegioPanter 440.012 na lince Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř. Cestující při té příležitosti mohou vyplnit anketní lístky nebo se zúčastnit ankety přímo na stránkách společnosti Borcad (www.borcad.cz).

Zkušenosti a pocity cestujících budou v některé dny osobně sbírat také zaměstnanci výrobce. Získané ohlasy budou využity při vyladění sériové podoby sedaček pro vlaky Českých drah.

Testování nových sedaček GENIO bude na lince Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř probíhat nejméně do 19. října 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…