To nejlepší z krátkých filmů uvidí diváci v Praze již potřinácté

18.01.2018 8:08

Praha - Nejlepší krátké filmy z celého světa míří opět po roce do české metropole, aby se představily na 13. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha. Ten se uskuteční od 17. do 21. ledna v kinech Světozor a Pilotů. Nadace ČEZ uspořádání festivalu podpořila částkou 500 000 korun.

To nejlepší z krátkých filmů uvidí diváci v Praze již potřinácté
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Na festivalu se divákům představí desítky snímků v již tradičních sekcích – v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů, v sekci experimentálních filmů Labo či v noční show Brutal Relax Show. Do programu jsou rovněž zařazeny sekce věnované významným režisérským osobnostem, národním kinematografiím, významným festivalům zaměřeným na krátkometrážní tvorbu nebo žánrově laděné programy. Jde přitom o snímky, které se běžně do českých kin nedostanou a představují tak jedinečné obohacení tuzemské kulturní scény.

Nadace ČEZ podpořila Festival krátkých filmů Praha částkou 500 000 korun. „Rádi jsme přispěli na pořádání festivalu. Již po třinácté totiž přináší českému publiku filmy řady významných domácích i zahraničních tvůrců, jimž se ale v Česku jinak nedostane pozornosti. Proto jej v rámci šíření kulturní rozmanitosti podporujeme prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno právě na rozvoj zajímavých veřejně prospěšných projektů. Festival mezi takovéto projekty bezesporu patří,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

V rámci festivalu, který každoročně navštíví okolo 4 000 diváků, se koná již tradiční soutěž hraných krátkých filmů. Opět proběhnou dvě, a to mezinárodní a národní soutěž krátkých hraných filmů. V obou případech nesmí snímky překročit délku 30 minut. To samé se týká nesoutěžní informativní filmové přehlídky. Diváci budou moci krátkometrážní snímky zhlédnout v kinech Světozor a Pilotů, dětský program je připraven v kinech Aero a Bio Oko.

Soutěžní snímky bude hodnotit odborná porota. Může mít přitom jiný názor než návštěvníci kinosálů. Ti totiž budou o pro ně nejlepším krátkém filmu rozhodovat také. Stačí, když po skončení každé projekce zvolí tři filmy a napíše jejich název a pořadí do hlasovacího letáku. Vítěz této soutěže pochopitelně získá Cenu diváka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…