Trestní stíhání bývalé mluvčí Středočeského kraje Berill Maschekové bylo zastaveno

06.05.2014 14:43

Státní zástupce zastavil trestní stíhání bývalé mluvčí Středočeského kraje Mgr. Berill Maschekové obviněné z trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku v souvislosti se zakázkou na webové stránky pro mladé Středočechy. V usnesení uvádí, že se má klientka nejen nedopustila žádného trestného činu, ale také z něj vyplývá, že předmětná zakázka byla v souladu se zákonem.

Trestní stíhání bývalé mluvčí Středočeského kraje Berill Maschekové bylo zastaveno
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V úterý 22. dubna 2014 vydal státní zástupce Obvodního SZ pro Prahu 5 rozhodnutí ve věci mé klientky Mgr. Berill Maschekové, která byla počátkem tohoto roku obviněna ze spáchání trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku. Tohoto činu se měla dopustit při realizaci veřejné zakázky malého rozsahu v rámci projektu „Komunikační kanál pro mladé Středočechy“, kdy měla způsobit škodu ve výši přesahující 1,7 mil. Kč Krajskému úřadu Středočeského kraje, kde v letech 2009-2012 působila jako vedoucí Odboru styku s médii a veřejností.

Státní zástupce celý případ podrobně prozkoumal a na základě množství listinných důkazů a série policejních výslechů uvedl, že obviněná Berill Mascheková postupovala ve věci kladené jí za vinu v souladu se zákonem i s interními směrnicemi krajského úřadu. V usnesení ze dne 22. 4. 2014 proto konstatoval, že obviněná žádný trestný čin nespáchala a trestní stíhání její osoby zastavil.

„Ráda bych poděkovala státnímu zastupitelství i vyšetřujícím orgánům Policie ČR za kvalitní práci, kterou na tomto případu odvedli. Velmi oceňuji skutečnost, že se nenechali strhnout lacinou snahou o mediální propojení vyšetřování mé osoby s kauzou bývalého hejtmana Středočeského kraje. Vážím si jejich profesionálního přístupu,“ uvedla k rozhodnutí státního zástupce Berill Mascheková.

Proti rozhodnutí obvodního státního zástupce bylo možné podat stížnost ze strany Krajského úřadu Středočeského kraje, který však této možnosti nevyužil. Rozhodnutí je proto konečné.

JUDr. Karolina Zelenková
advokátka obviněné Mgr. Berill Maschekové

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…