Trikolóra: Požadujeme návrat dětí do škol bez podmínek

12.04.2021 14:59

Naše politické hnutí zásadně nesouhlasí s jakýmikoliv podmínkami stanovenými pro návrat dětí do mateřských, základních či středních škol.

Trikolóra: Požadujeme návrat dětí do škol bez podmínek
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Jak ukazují nejnovější studie, účast dětí na prezenční výuce nijak nezvyšuje šíření nákazy virem  SARS-CoV-2 a uzavření škol nemá v prevenci šíření tohoto onemocnění žádný význam . Je tak zcela zřejmé, že stav, kdy Česká republika má uzavřené školy nejdéle na světě, nijak nepřispěl k účinnosti protiepidemiologických opatření, a naopak výrazně negativně zasáhl do vzdělávání a vývoje našich dětí.

Trikolóra zásadně nesouhlasí, aby naše děti byly i nadále předmětem politických her naší vlády. Povinné testování dětí (natož pak 2x týdně) nemá absolutně žádnou vypovídací hodnotu, přičemž pouze vytváří zbytečný psychický tlak na naše děti. Zvolená forma testování (samotestování či testování ze strany učitelů) je pak naprosto v rozporu s právním řádem České republiky, neboť jakékoliv zdravotní testy může ze zákona provádět pouze k tomu speciálně vyškolený personál. Stejně tak povinné nošení roušek, včetně nejmenších dětí, není ničím prospěšné a zejména zásadně poškozuje zdravotní stav a vývoj našich dětí. 
 
„Začněme znovu aspoň na okamžik používat zdravý rozum a nechme děti normálně žít. Jejich časté testování a dlouhodobé zarouškování dýchacích cest nikoho jiného neochrání a děti samotné zdravotně i psychicky nenávratně poškodí,“ říká předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková. Současně dodává: „Na to, že vláda zakrývá svoji absolutní neschopnost při boji s touto epidemií, už si mnozí zvykli, ale aby si jako rukojmí pro alibistické maskování svého selhání brala naše děti, to už je zcela za čarou.“
 
 
Za naprostou aroganci moci pak Trikolóra považuje nejnovější výhrůžku vlády zásahem Policie České republiky, případně Orgánů sociálně právní ochrany dítěte (OSPOD) proti rodičům, kteří se budou domáhat vpuštění svého dítěte do školy i bez absolvování testů a bez nasazení roušky. Společně s našimi občany nepřipustíme, aby se z OSPODu stal český Barnevernet, jenž bude odebírat děti rodičům, kteří se nepodrobí oficiální doktríně vlády.
 
Trikolóra jednoznačně podpoří všechny rodiče, kteří se budou domáhat práva na vzdělání pro své děti bez jakýchkoli podmínek, a to včetně poskytnutí bezplatného právního servisu pro obranu před protizákonnými sankcemi ukládanými rodičům ze strany orgánů veřejné moci.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…