Trikolóra už funguje ve všech jihočeských oblastech

19.06.2019 14:21

Nové politické hnutí Trikolóra, které minulý týden založil Václav Klaus mladší, se už začíná formovat ve všech oblastech jižních Čech a startují se jednotlivá města i obce. Ve středu (19. 6.) byli oficiálně ustanoveni koordinátoři, kteří mají na starosti první kroky ke vzniku struktur hnutí a péči o nové registrované příznivce po celých jižních Čechách.

Trikolóra už funguje ve všech jihočeských oblastech
Foto: Repro idnes TV
Popisek: Václav Klaus mladší na tiskové konferenci hnutí Trikolóra

Hlavním koordinátorem Trikolóry v Jihočeském kraji je Jiří Mánek, dřívější ředitel Národního parku Šumava. Ten vybral a spolu s vedením Trikolóry ustanovil koordinátory pro konkrétní jihočeské oblasti takto:

Českobudějovicko - Dalibor Uhlíř (podnikatel - síť obchodů s náhradními díly pro automobily)
Českokrumlovsko - Jan Sommer (živnostník - fotograf)
Jindřichohradecko - Milena Čechová (zubní lékařka)
Písecko - Jiří Černý  (podnikatel - síť obchodů s oblečením)
Prachaticko - Luděk Chrt  (dříve dlouholetý pracovník Policie ČR a kriminalista s hodností plukovníka, dnes podnikatel - penzion, cukrárna)
Strakonicko - Karel Reindl (podnikatel - provozovatel benzínové stanice ve Strakonicích)
Táborsko - Simona Žirovnická  (manažerka, dříve také asistentka poslance a europoslance)

„Jsem rád, že mě Jirka Mánek s tímto projektem oslovil, protože se u mě na pumpě schází plno lidí, kteří dlouhodobě fandí Václavovi Klausovi a celé měsíce tu diskutujeme jeho šance. Teď mu můžu sám pomoci a proto mě tahle práce ve Strakonicích a okolí ohromě baví“, řekl Karel Reindl ze Strakonic.

 „Máme v jižních Čechách téměř 300 oficiálně registrovaných příznivců a další stovku, kteří se hlásí individuálně. Naším úkolem je nyní postavit stabilní stranickou strukturu a ustanovit další koordinátory, kteří budou odpovídat za vznik buněk v jednotlivých městech a obcích,“ řekl Jiří Mánek, krajský koordinátor Trikolóry v jižních Čechách.

K Trikolóře se na jihu Čech aktivně hlásí pestrá škála lidí, odborníků v politice i v různých oborech, ale i zapálených občanů a příznivců. Všichni mají otevřené dveře k tomu, aby pomohli prosazovat hodnoty hnutí, nicméně leadery si ze zájemců až do příštích parlamentních voleb budou představitelé hnutí vybírat sami.  Rozhodovat budou zkušenosti a nasazení.

Velký zájem o členství v hnutí z řad občanů potvrzuje také budějovická Ivana Kerlesová z přípravného výboru Trikolóry. „Denně se na mne obracejí desítky lidí, kteří projevují sounáležitost a drží palce v našem působení. Máme transparentní příznivce, ale i ty, kteří zatím chtějí zůstat v anonymitě, protože jsou například již členy jiné politické strany,“ doplnila Kerlesová.

„Aktivita Trikolóry v jižních Čechách patří k té příkladné. Nejen, že se zde nasbíralo jedno z největšího množství podpisů pro vznik našeho hnutí, ale i vznik budoucích organizačních struktur zde běží velmi dobře. Jižní Čechy a speciálně Šumavu mám rád a těším se na setkání se všemi podporovateli v rámci podzimních cest po regionech, které v současnosti připravujeme," uzavřel Václav Klaus mladší, zakladatel a předseda strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…