Richard Turek je na celém Lipensku známý jako provozovatel vyhlášené hůrecké restaurace s rybími specialitami. S letošní zimou se rozhodl naplno věnovat svému oboru, a tím je rybářství a zpracování ryb.
„Pronajal jsem si další rybníky kvůli tendenci expandovat v oboru. A není to jen kvůli tomu, že se chci věnovat chovu lososovitých a dalších spíše okrajových druhů ryb ale i recirkulaci, akvaponii a následnému zpracování rybího masa,“ uvedl Turek.
Rybník se jmenuje Pod Jelmem a nachází se poblíž Horní Plané, pod osadou Jelm, která leží ve směru z Horní Plané na Hodňov. V areálu pstruhařství v Hůrce je možné celý rok chytat pstruha duhového a sivena amerického, v letním období ještě navíc kapry, amury a líny trofejních velikostí.
„Zájem o zimní rybolov je enormní! Nejčastěji se setkáváme s rekreačními rybáři a rodinami s dětmi. V areálu pstruhařství v Hůrce se chytá sedm dní v týdnu vždy od osmi do šestnácti hodin a to celoročně, na rybníku Pod Jelmem, se chytá pouze o víkendech nebo po dohodě,“ uzavřel Turek.
Chytání na jeden den tu stojí 200 Kč, za chycené ryby, které si zájemce chce odnést, platí zvlášť.
autor: Tisková zpráva