Turistický spolek Lipenska: Rožmberk přivítá první ročník přehlídky zdejších talentů

15.06.2021 20:29

Nadané děti z Rožmberka nad Vltavou a okolí vystoupí v sobotu 19. června na historicky prvním ročníku Festivalu dětských talentů, který se koná na zdejším středověkém náměstí.

Turistický spolek Lipenska: Rožmberk přivítá první ročník přehlídky zdejších talentů
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Místní podnikatelé ve spolupráci s městem, základní i uměleckou školou a Turistickým spolkem Lipenska připravili celodenní program, během kterého vystoupí místní zpěváci, muzikanti i tanečníci ve věku 4 až 18 let.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

„Festival vznikl ve snaze dát prostor mladým začínajícím umělcům z regionu. V letošním roce se těšíme na děti z klávesové a klavírní třídy Petry Bieblové a hudební skupiny pod  jejím vedením. Od 15 do 17 hodin nám zahrají a  zatancují  děti ze Základní umělecké školy v Českém Krumlově pod  vedením Pavla Hlaváče a paní učitelky Begovičové,“ uvedla za organizátory Veronika Březinová z místního informačního střediska.

„Do budoucna bychom rádi přivítali i recitátory, baviče nebo třeba i kouzelníky,“ doplňuje Březinová.

Závěr odpoledne zpestří divadelní pohádkové představení zkušených herců z Kulturního a okrašlovacího spolku Čkyně. Po celou dobu si děti budou zdarma užívat jízdu na kolotoči.

Večer už bude patřit vystoupení vyšebrodské rockové skupiny Gin F# která zahraje převzaté rockové hity například od skupin Police, ZZ TOP, Eagles, Toma Pettyho, ale i Jiřího Schelingera nebo Olympic.

„Rožmberk je perla na řece Vltavě. Město investuje miliony do infrastruktury a další zajímavé projekty chystá. Díky Národnímu památkovému ústavu tu máme vedle hradu i nově opravenou vyhlídkovou věž Jakobínka, která je unikátem a získává jednu cenu za druhou. Pohled z ní na Rožmberk je až dech beroucí. Navíc rožmberští podnikatelé se nyní spojili a více spolupracují s Turistickým spolkem Lipenska. Máme zde několik nových členů, kteří spolu s námi sdružují síly i prostředky na různé projekty, které budou město dále rozvíjet jako ideální místo pro trávení prodloužených víkendů. Chystáme novinky a tato akce pro talenty je první z nich,“ uvádí Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska.

„Všem doporučuji objevovat nádherné kouty v okolí Rožmberku nad Vltavou, jako třeba Hraběcí cestu a Švýcarskou chatu, Šibeniční vrch, Alpské vyhlídky z Malšína, Okouzlující Rožmitál na Šumavě, několik křížových cest s unikátními výklenkovými kapličkami a řadu dalších skvostů na pěších i cyklistických trasách v okolí. Rožmberk skýtá možnosti na pestrou týdenní dovolenou,“ uzavírá Mánek.

Program Festival talentů.:
13:00 - 14:00 klávesová  třída Petry Bieblové -  Magdalena a Adina
Kozlová
14:00 - 15:00 hudební skupiny pod  vedením Petry Bieblové a Bronislava
Miky - NeverLate, VENERiS, DeadRoots, Mind Turbiditi!
15:00 - 15:15 vystoupení flétnistů ZUŠ Český Krumlov
15:15 - 17:00 Krumzušband ZUŠ Český Krumlov a tanečnískupina paní
Begovičové
17:00 - 18:00 Divadlo – Kulturně okrašlovací spolek Čkyně – pohádky O
Karkulce a 12 měsíčkách
18:00 - 24:00 Gin F#

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…