Turistický spolek Lipenska: Unikátním koncertem se Lipensko rozloučí s prázdninami

28.08.2023 22:03 | Tisková zpráva

Poslední den prázdnin, 31. srpna 2023 od 19:30, se přímo na hladině Lipna odehraje unikátní koncert. Na novém Mole Jestřábí v Kempu Jestřábí I. plánují organizátoři výjimečný hudební zážitek, který budou návštěvníci poslouchat přímo z vlastních plavidel.

Turistický spolek Lipenska: Unikátním koncertem se Lipensko rozloučí s prázdninami
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Po lipenské hladině se ponese hudba různých žánrů v podání hudebního uskupení s názvem Bárka, tedy keltské harfy (Ivanka Pokorná, Národní divadlo) a violoncella (Pavel Barnáš, Symfonický orchestr Českého rozhlasu). „Bárka nabízí plavbu napříč různými žánry s harfou a violoncellem – proplouváme vodami bouřlivými i klidnými a užíváme si radost z hudby,“ uvádí Pavel Barnáš.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

„Chceme akci pojmout znovu jako oslavu genia loci, kdy zapadající Slunce dává Lipnu magickou atmosféru, kterou klasické, muzikálové, rockové i jiné skladby krásně umocňují. Nejbližší publikum můžete muzikantům dělat i vy, jako posádky lodí a různých plavidel shromážděných okolo, případně koncert sledovat z pláže kempu Jestřábí,“ uvádí Jan Kuna.

Koncert Mezi ostrovy se poprvé odehrál 16. srpna 2020. Vedle účinkujících tehdy vyjelo na hladinu vyjelo 83 lodí. „V reakci na ohlasy diváků, kteří v roce 2020 koncert zažili, jsme se rozhodli ho zopakovat,“ doplňuje Jan Kuna.

Na Lipno si v květnu 2020 Pavel Barnáš jel původně odpočinout od organizování kulturních akcí v Třeboni. Jeho dlouholetý kamarád, který se na přehradě věnuje jachtingu, se ale nadchl pro myšlenku koncertu na lodi. Pak se vše vyvinulo spontánně až do podniku velkých rozměrů. V poměrně krátké době se podařilo dát dohromady partu úžasných nadšenců, ochotných rychle se zapojit do tak logisticky i technicky náročného projektu, který navíc ani nebyl komerční.

Stejně jako v roce 2020 akci spoluorganizuje provozovatel kempu Jestřábí I. Petr Beneš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …