Turné legendární Bonnie Tyler v Česku

25.02.2015 12:17

Jedna z největších legend světové pop rockové scény, majitelka nezaměnitelného "chrapláku", velšská zpěvačka Bonnie Tyler, přijede na turné do České republiky. Fanoušci mají možnost připomenout si její největší hity naživo v atmosféře koncertní haly za doprovodu její kapely. V České republice si naplánovala celkem tři koncerty, jeden přidá i na Slovensku.

Turné legendární Bonnie Tyler v Česku
Foto: JVS Group
Popisek: Bonnie Tyler

Zpěvačka Bonnie Tyler patří společně s Tinou Turner mezi největší hvězdy ženského pop rocku. Její písničky slyšíme v rádiu napříč všemi stanicemi, protože oslovují posluchače všech věkových kategorií. Asi největším hitem je Total Eclipse of The Heart, který doslova trhal žebříčky všech světových hitparád. Singlu písně, kterou Tyler se po celém světě prodalo více než devět milionu kopií.  O rok později nazpívala Bonnie píseň I Need a Hero. Ta byla původně určena pro soundtrack filmu Footloose. Na rozdíl od filmu ale nezapadla, nýbrž se stala doslova hymnou mládeže. Další z proslulých písní zpěvačky je balada It´s a Heartache. Tu sice nahrála ve stejný čas jako její kolegyně Juice Newton, ale na rozdíl od verze americké písničkářky, v podání Bonnie Tyler píseň prorazila a opět okupovala ty nejvyšší pozice světových hitparád.

Písně Bonnie Tyler se staly inspirací i pro české autory a interprety. Píseň It´s a Heartache nazpívali v různých verzích české legendy, jako jsou Waldemar Matuška, Karel Gott nebo Marie Rottrová. Mnozí si jistě vybaví chytlavý text Eduarda Krečmara s názvem Jen se hádej. Lucie Vondráčková zase dodnes boduje s písní Ať je jak vítr, v originále nazpívanou Bonnie Tyler pod názvem I Need a Hero.

Koncerty zpěvačky, která si podmanila miliony fanoušků po celém světě, se uskuteční v následujících termínech:

21. 4. 2015 Incheba Aréna, Bratislava

22. 4. 2015 Bobycentrum, Brno

23. 4. 2015 Multifunkční aula Gong, Ostrava

25. 4. 2015 Fórum Karlín, Praha 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: partner ParlamentníchListů.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…