Týden sociálních služeb ČR vyvrcholil opět největším kongresem poskytovatelů

14.10.2019 10:58

Tradiční Týden sociálních služeb ČR, pořádaný Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR, který se letos uskutečnil v termínu 7.–13. října, byl úspěšně zakončen. Během uplynulých 7 dní proběhly po celé České republice konference, kongresy, workshopy, veletrhy sociálních služeb, výstavy, setkání, ale i celostátní dny otevřených dveří poskytovatelů sociálních služeb.

Týden sociálních služeb ČR vyvrcholil opět největším kongresem poskytovatelů
Foto: apsscr.cz
Popisek: Asociace poskytovatelů sociálních služeb - logo

Hned první den Týdne sociálních služeb ČR, v pondělí 7. října, byly v prostorách opatství Emauzy v Praze vyhlášeny výsledky výtvarné soutěže Šťastné stáří očima dětí. Cílem soutěže je snaha o propojení generací a vzájemnou pomoc, odstranění předsudků o stáří a navázání spolupráce mezi školami a domovy pro seniory. Patronkou soutěže se v letošním roce stala herečka Veronika Žilková Stropnická. Ceny dětským výhercům, kteří nejlépe ztvárnili svůj pohled na stáří, předala náměstkyně ministryně práce a sociálních věcí Zuzana Jentschke Stöckelová, prezident APSS ČR Jiří Horecký a akademický malíř Kristian Kodet. Hostem byl také velvyslanec Státu Izrael v ČR Daniel Meron, který převzal ceny pro děti v rámci nové mezinárodní kategorie. Slavnostním vyhlášením provázel Vladimír Hron. Jména výherců a jejich díla najdete ZDE.

Hlavní událostí celého Týdne byl dvoudenní XI. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb, který odstartoval ve čtvrtek 10. října v Táboře. V rámci čtvrtečního bohatého programu, kterého se zúčastnilo více než 700 lidí, vystoupili například ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, senátor Parlamentu ČR Marek Hilšer, emeritní přednosta III. chirurgické kliniky 1. LF UK a FN Motol Pavel Pafko, náměstek pro zdravotní péči MZ ČR Roman Prymula či česká herečka a dabérka Ilona Svobodová. Dopoledního programu se zúčastnil i velvyslanec Státu Izrael Daniel Meron, za jehož přítomnosti bylo slavnostně představeno Sociální centrum česko-izraelské spolupráce, jež vzniklo pod hlavičkou APSS ČR. Páteční kongresový program byl rozdělen do odborných sekcí, a to sekce ekonomicko-provozní, sociální a zdravotní. Součástí programu byly i dva workshopy, a to Reforma psychiatrické péče – mýty a skutečnost a workshop Terapie agresivity zážitkem.

V průběhu galavečera, jenž byl předělem dvou kongresových dní, byly slavnostně předány certifikáty Značky kvality v sociálních službách (certifikát obdrželo 14 zařízení sociálních služeb, z toho poprvé v historii i dvě slovenská zařízení) a diplomy Certifikovaný manažer v sociálních službách. Udělena byla i Cena APSS ČR za dlouhodobý přínos sociálním službám, kterou v tomto roce obdržela Andrea Tajanovská, zakladatelka organizace STROOM DUB, specialistka na komunitní plánování, spoluzakladatelka Institutu vzdělávání, lektorka, vývojářka vzdělávacích programů, členka redakčních rad časopisů Sociální služby a Listy sociální práce a předsedkyně Profesního svazu sociálních pracovníků v sociálních službách APSS ČR.

Podrobnější informace o celém Týdnu sociálních služeb najdete na FB APSS ČR (ZDE) a v listopadovém čísle časopisu Sociální služby (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…