Tyfloservis může díky ČEZ na Ostravsku opět pomáhat zrakově postiženým

23.12.2014 13:40

V pátek 19. prosince předali zástupci společnosti ČEZ Korporátní služby bílý automobil Škoda Fabia Combi do rukou představitelů neziskové organizace Tyfloservis. Nové auto bude sloužit ostravské pobočce Tyfloservisu, která na začátku letošního prosince při nehodě o svůj vůz přišla. Bílá Fabia Combi tak umožní organizaci, jež zajišťuje rehabilitační a edukační služby pro lidi s těžkým zrakovým postižením, i nadále vykonávat v Moravskoslezském kraji svou práci a poskytovat své služby klientům terénní formou.

Tyfloservis může díky ČEZ na Ostravsku opět pomáhat zrakově postiženým
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V sídle společnosti ČEZ předal nový automobil za ČEZ Korporátní služby ředitel úseku Dopravní služby Radan Beneš. Převzali si jej ředitel neziskové organizace Tyfloservis Josef Cerha spolu se svou kolegyní Petrou Kodlovou. Předaný vůz bude sloužit jejich ostravské pobočce, která se na začátku prosince dostala do svízelné situace. „Prvního prosince došlo k autonehodě, kterou nezavinil žádný ze zaměstnanců Tyfloservisu a která se naštěstí obešla bez vážných zranění. Ostravská pobočka organizace však při ní přišla o svůj vůz, který byl pro její práci nezbytný. Jsme rádi, že můžeme organizaci poskytnout auto, které pracovníkům i nadále umožní pomáhat zrakově postiženým lidem,“ uvedl ředitel ČEZ Korporátní služby Radan Beneš.

Z darované Škody Fabia Combi měli zástupci neziskové organizace Tyfloservis velkou radost. „Terénní forma naší práce je pro klienty zcela zásadní. Proto když ostravská pobočka přišla o svůj vůz, nevěděli jsme, zda budeme v naší práci moci dále pokračovat. Moc děkujeme společnosti ČEZ Korporátní služby za automobil, který nám opět umožní plnohodnotně zajistit rehabilitační služby pro lidi s těžkým zrakovým postižením v celém Moravskoslezském kraji,“ řekla Petra Kodlová ze společnosti Tyfloservis.

Už od roku 1991 zajišťuje nezisková organizace Tyfloservis po celé České republice rehabilitační a edukační služby pro lidi, kterým se výrazně zhoršil zrak, či o něj zcela přišli. Všech třináct krajských poboček své služby poskytuje zejména terénní formou, při které zaměstnanci dojíždějí do domácího prostředí klienta. Tam jej učí důležitým dovednostem, umožňujícím v co nejvyšší míře samostatnost, nezávislost na cizí pomoci a plynulou integraci do každodenních činností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…