ÚOHS: Evropská komise vydala sdělení o pojmu veřejné podpory

23.05.2016 17:56

Evropská komise publikovala poslední, dlouho očekávaný dokument v rámci modernizace pravidel veřejné podpory, a to Sdělení Komise o pojmu státní podpora podle čl. 107, odst. 1 Smlouvy o fungování Evropské unie.

ÚOHS: Evropská komise vydala sdělení o pojmu veřejné podpory
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Sdělení představuje užitečné vodítko pro poskytovatele při vyhodnocování, zda konkrétní opatření zakládá nebo nezakládá veřejnou podporu. Podrobně vymezuje všechny čtyři definiční znaky veřejné podpory, včetně vysvětlení základních výkladových principů a odkazů na relevantní judikaturu Soudního dvora Evropské unie a rozhodovací praxi Komise. Samostatná kapitola je věnována financování infrastruktury.

Evropská komise vydání sdělení dlouhodobě avizovala, po dva roky byl k dispozici pouze návrh. Vydáním dokumentu dochází k završení modernizace pravidel veřejné podpory, v rámci níž byly zejména během roku 2014 revidovány nejdůležitější předpisy pro poskytování veřejné podpory.

Sdělení o pojmu veřejné podpory je zatím k dispozici pouze v angličtině, pod následujícím ZDE.

Překlady do ostatních jazyků, včetně češtiny, aktuálně probíhají a budou k dispozici pravděpodobně v půli června. Následně bude sdělení oficiálně publikováno v Úředním věstníku Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…