ÚOHS: Krajský soud potvrdil rozhodnutí ÚOHS v případu REWE

18.01.2016 18:12

Krajský soud v Brně dnes potvrdil rozhodnutí ÚOHS z 8. 8. 2013 ve věci společnosti REWE Zentralfinanz eG, které Úřad uložil pokutu ve výši 23,89 milionu korun za nedodržení závazků z roku 2008, jimiž ÚOHS podmínil její fúzi se společností PLUS-DISCOUNT. Společnost se ještě může proti rozhodnutí Krajského soudu bránit podáním kasační stížnosti k Nejvyššímu správnímu soudu.

ÚOHS: Krajský soud potvrdil rozhodnutí ÚOHS v případu REWE
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad v roce 2008 rozhodoval o návrhu na povolení spojení společností REWE a PLUS-DISCOUNT. Ve správním řízení bylo zjištěno, že tato fúze, která propojila obchodní řetězce Billa a Penny Market s prodejnami Plus, by na některých lokálních trzích mohla narušit hospodářskou soutěž. Společnost REWE v reakci na tato zjištění nabídla Úřadu závazky v podobě odprodeje čtyř supermarketů v dotčených regionech. ÚOHS po zhodnocení předložených závazků konstatoval, že jsou dostatečné k odstranění obav z narušení hospodářské soutěže a pod podmínkou splnění těchto závazků fúzi povolil. K odprodeji uvedených supermarketů třetí straně mělo dojít v Úřadem stanovené lhůtě, nicméně společnost REWE v roce 2009 a 2010 několikrát v souladu s rozhodnutím požádala o odklad a přehodnocení závazků.

Úřad jí částečně vyhověl, avšak ani upravené závazky společnost REWE nerealizovala. Na konci roku 2010 bylo proto zahájeno správní řízení kvůli nesplnění závazků.

Rozhodnutí prvního i druhého stupně jsou zveřejněna na webu Úřadu ve sbírce rozhodnutí:

  • http://www.uohs.cz/cs/hospodarska-soutez/sbirky-rozhodnuti/detail-11034.html
  • http://www.uohs.cz/cs/hospodarska-soutez/sbirky-rozhodnuti/detail-11033.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…