ÚOHS: Kulatý stůl o budoucnosti veřejných zakázek

25.01.2024 19:02 | Tisková zpráva

Zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže se dnes zúčastnili kulatého stolu, v rámci něhož byla předmětem debaty otázka, zda je nezbytná reforma dozoru nad zadáváním veřejných zakázek. Okruhy jednotlivých témat pak kopírovaly leitmotiv návrhu reformy předložené Ministerstvem pro místní rozvoj. Kulatý stůl pořádal časopis Veřejné zakázky v prostorách Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

ÚOHS: Kulatý stůl o budoucnosti veřejných zakázek
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Akce, kterou moderoval šéfredaktor pořádajícího časopisu Michal Petřík, se zúčastnila desítka státních i nevládních organizací, které jsou z různých ohledů zapojeny do dozoru a kontroly veřejných zakázek nebo se jím ve své profesní praxi zabývají.

Kromě ÚOHS, který zastupovala místopředsedkyně Markéta Dlouhá a ředitelka odboru druhostupňového rozhodování Iveta Pospíšilíková, se diskuze zúčastnili zástupci Ministerstva pro místní rozvoj, které navrhuje pro tuto oblast zásadní změny. Dále byly zastoupeny Nejvyšší správní soud a Krajský soud, jelikož navrhovaná reforma má dopad i do soudního rozhodování, Ministerstvo financí, Svaz měst a obcí, Univerzita Karlova, Masarykova univerzita, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a neziskové organizace. Zahraniční zkušenosti zprostředkoval zástupce slovenského Úradu pre verejné obstarávanie.

Většina účastníků kulatého stolu byla toho názoru, že dozoru nad veřejným zadáváním v České republice prospěje případná postupná a systematická evoluce než překotné a nepromyšlené revoluční změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…